TOP 20 vloggeri din Moldova – octombrie 2017

___

Blogtop realizează pentru a treia lună consecutiv topul celor mai activi vloggeri din Republica Moldova. În octombrie 2017, clipurile celor 20 de vloggeri au fost vizualizate de peste 5,7 mln ori, iar pe canalele lor de YouTube au fost publicate 241 de episoade video noi. 

Amintim că topul vloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop care utilizează următoarele informații: vizualizările, comentariile, aprecierile pe YouTube a clipurilor video publicate. De asemenea sunt luate în considerație și reacțiile în social media a link-urilor/clipurilor video încărcate pe YouTube. Blogtop nu monitorizează clipurile video care sunt încărcate prin intermediul Facebook videos.

Topul lunar este creat exclusiv în baza activității din perioada 01-31 octombrie 2017. Acesta poate fi diferit de topul vloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un vlog sau urmăriți un vlogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină. În prezent pe platformă sunt înregistrați 77 de vloggeri din Republica Moldova.

___

1. Iuliana Beregoi

Pentru a doua lună consecutiv, pe primul loc în topul clasamentului se găsește Iuliana Beregoi. Tânăra interpretă de muzică din Republica Moldova, a devenit populară după participarea la concursul de muzică NextStar. În octombrie aceasta a publicat pe canalul său de YouTube 6 episoade ce au acumulat peste 773 mii vizualizări.

2. Ilie’s vlogs

Ilie Bivol este singurul vlogger din Moldova care a depăşit bariera de un milion de abonaţi pe canalul YouTube, având în prezent 1.284.664 abonați. În luna octombrie, Ilie s-a menținut pe aceeași poziție în clasamentul Blogtop, dar totuși rămâne vloggerul moldovean cu cele mai multe vizualizări pe YouTube în acestă perioadă: 1,2 mln.

3. Scaun la cap

Elena Burlacu, autoarea vlogului ”Scaun la Cap” se inspiră din viața cotidiană pentru a crea clipuri video pline de umor și sinceritate. Scaun la cap este și în luna octombrie cel mai viralizat vlog din Moldova cu peste 7,000 distribuiri în social media ale clipurilor de pe canalul său de YouTube.

4. Jasmina Show

Jasmina show este un canal pentru copii și părinți, cu peste 80 de mii de urmăritori pe YouTube. Doar în ultima luna, peste 10 mii de persoane s-au abonat la acest canal. Autorii, Jasmina, 11 ani și părinții ei, au deschis acest vlog pentru a împărtăși lucruri interesante pe care le fac împreună.

5. Vasco Tătaru

Vloggerul Vasco a atins în luna octombrie 10 mln de vizualizări pe canalul său de YouTube și 206 mii abonați.

6. Cezar Poiată

Cezar, tânărul de 14 din Moldova, stabilit la București, a urcat 3 poziții în clasamentul Blogtop. A început vlogul în 2015 și astăzi peste 154.000 abonați îi urmăresc canalul de YouTube.


7. Andreea Bostanica

Andreea Bostanica este o tânără interpretă și vloggeriță din Moldova. În acestă luna apare pentru prima dată în clasamentul Blogtop. Peste 383 mii vizualizări au acumulat clipurile video realizate de Andreea în luna octombrie.

8. Orange Blue

Orange Blue este un vlog care prezintă trucuri din viață, tutoriale, experimente și alte lucruri interesante. Peste 14 mii abonați noi a adăugat acest canal în luna octombrie.

9. BurlacuTV 

Autorul vlogului BurlacuTV este Mihail Burlacu. Pe vlogul său veți găsi și experimente sociale realizate pe străzile din Chișinău. Unul din cele mai populare postări video a fost ”Banii rezolva totul – ajutor celor saraci”. În prezent, 14 mii persoane urmăresc ”BurlaculTV”.

10. Oleg Brega

Oleg Brega este jurnalist și un cunoscut apărător al drepturilor omului. Pe canalul său de YouTube a publicat 104 clipuri video în luna septembrie, mai mult decât oricare autor pe blogtop.md.

11. Katy Black

Vlogul ”Katy Black” al Ecaterinei Pocitarenco este, în mod special, popular printre adolescenți. În prezent, peste 279 mii persoane urmăresc canalul Katy Black.

12. Roman Tataru

Roman Tataru este un tânăr de 16 ani din Republica Moldova. Și-a început activitatea de vlogger pe 30 iunie 2017. În ultima lună a adaugat 8,000 de abonați noi.

13. Banca de Bancuri

Unul din cele mai virale vloguri din Moldova cu peste 81 mii de fani pe Facebook. Valeriul Rașcu, autorul care stă în spatele filmulețelor, prezintă situații amuzante și ironice în materialele video pe care le distribuie. A început să filmeze în 2016 și de atunci a devenit popular în special pe rețelele de socializare.

14. Andrew Truckdriver

Andrei este un șofer de camion care a început vlogul în 2015 ca pe un jurnal video de călătorie spre Europa. Acum Andrei are 26.000 de abonați pe canalul YouTube și împărtășește cu ei momentele din aventura lui prin diferite țări ale lumii.

15. Emisiunea Lumina

Emisiunea Lumina este un produs media de umor, realizat de Andrei Bolocan, unul dintre cei mai populari vloggeri din Moldova, fiind viral în special pe Facebook. Autorul analizează și comentează într-o manieră inedită evenimentele notorii de la noi din țară. 

16. Vlada Boțan

Vlada Boțan este o tânară veselă, sensibilă, sociabilă care adoră să cânte și iubește muzica și dansul. ”Ador să comunic, să călătoresc, să descopăr locuri deosebite și oameni noi!”

17. Ruxy

Ruxandra Ghimp este o vloggeriță din R.Moldova. Vlogul Ruxy este un “produs” ce conține ironie, sarcasm și dulceață. Nu este recomandat persoanelor fără simțul umorului.

18.  Mount’s Vlogs

Mount’s Vlogs este vlogul unui tânăr din Moldova care povestește experiența sa în calitate de șofer de TIR și despre viața moldovenilor în America.

19. Zâmbărele

Autoarea vlogului Zâmbărele este Victoria Roșca, actriţă la teatrul „Ion Creangă” şi profesoară de dicţie. A început vloggingul vara trecută, pe când era în Italia, unde îngrijea de o bătrână. În scurt timp a devenit virală în online-ul moldovenesc. S-a gândit ca astfel să-și ocupe timpul liber.

20. LuBright

LuBright este canalul unei vloggerițe care își cucerește urmăritorii prin locurile inedite care le vizitează. LuBright este un jurnal video de călătorii, iar Luminița, autoarea vlogului bucură vizitatorii cu recenzii despre destinațiile vizitate. În această perioadă a publicat 13 clipuri video pe canalul de YouTube. Vă invităm să o urmăriți și să descoperiți alături de LuBright cât de frumoasă este lumea.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate. Totodată și publicul are la îndemână o platforma unde poate urmări toate articolele și vlogurile din Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *