TOP 20 bloguri din Moldova – august 2019


___

La sfârșitul verii avem o stare nostalgică și aceasta e un motiv ca să petrecem ultima lună de vacanță cât mai memorabil. Să călătorim, să evadăm în natură, să ne distrăm, să ne odihnim și.. să scrim.

Septembrie aduce un nou clasament Blogtop cu cele mai populare 20 de bloguri din Moldova în luna august. În bătălia pentru cele mai populare bloguri au intrat 300 autori, care au publicat 481 articole. Cele mai populare materiale ale lunii au fost prezentate anterior în Blogtop Overview.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna august 2019. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

În fruntea clasamentului de acestă dată se află Elena Robu. Chiar dacă este stabilită peste hotarele țării, autoarea rămâne fidelă meseriei de jurnalist și continuă să analizeze cele mai importante evenimente din Moldova. Este, de asemenea, fidelă valorilor naționale, adevărului, responsabilității civice și echidistanței.

2. Dan Olenic

Pentru Dan Oleinic, autorul unor serii de articole de pe portalul basarabia.md, blogul e o platformă de atitudine, libertate de exprimare și activism civic. Fiind stabilit în Marea Britanie, blogul e ceea ce îl ține conectat la realitatea de acasă. Aici o să găsiți un punct de vedere independent, personal și echidistant a celor mai răsunătoare evenimente din Moldova.

3. Licurici de suflet

„Astăzi te provoc să fii fericit! Accepţi provocarea?!” așa se încheie un articol scris de Eugenia Crețu în luna august. Autoarea din spatele blogului ”Licurici de suflet” încearcă să transmită ideea de a fi tu însuți, de a face bine, a spune te iubesc și iartă-mă. Eugenia zice că fiecare om este un licurici, iar blogul ei este unul de viață. Intrați și vă veți convinge de acest lucru.

4. Aurelia Obreja 

Un blog unde ”majoritatea textelor se scriu singure, dintr-o răsuflare, sau poate din două”. Așa își descrie blogul autoarea lui. Un blog despre oameni și cărțile de pe raft ale Aureliei Obreja, dar și despre călătorii.

5. Ghenadie Rabacov

Al 5-lea cel mai popular blog din Moldova în luna august este al lui Ghenadie Râbacov. Un blog de educație și atitudine, care reflectă atât viziunea autorului despre sistemul de învățământ din spațiul românesc, mentalul social, relațiile umane cât și activitatea sa profesională. Blogul este, de asemenea, o platformă de promovare a românismului.

6. Veaceslav Ionița

Dacă te interesează economia, atunci poți urmări oricând blogul expertului în economie, Veaceslav Ioniță. Pe blog face analize economice, dar și notează cele mai recente știri din politica econimică a Moldovei. În luna monitorizată, autorul a publicat o analiză interesantă: Cine ne va scapa de Vandalismul Urban din mun. Chișinău?

7. Travel Blog

Viorica Ataman iubește călătoriile. Ea este autoarea blogului travelblog.md, unde împărtășește cu cititorii ei istorii despre călătorii, situri arheologice, despre orașe bătătorite la pas, despre obiectivele turistice din cele peste 270 de orașe din 33 de țări cât a reușit să le viziteze. În august ne-a povestit despre Tunisia: De prin lume adunate: Marea Moschee din Kairouan, Tunisia.

8. Tudor Cojocariu

Tudor Cojocariu și-a creat propriul blog acum 10 ani pentru a-și comunica opiniile și ideile vis-à-vis de evenimentele care se întâmplă în politica moldovenească. A studiat Relații Internaționale și Integrare Europeană, fapt pentru care se descurcă bine la capitolul politică externă. Pe blog își exprimă gândurile într-un mod profesionist, dar într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor.

9. Anna Casian-Musteață

Anna Casia-Musteață este autoarea blogului www.suntmama.com. Aici găsești totul despre și pentru mame. Acordă întreaga atenție familiei și copiilor, dar și  propune cititorilor rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte. Unul dintre articolele din această lună a fost: 3 filme animate pe care să le vezi cu copiii.

10. Gheorghe Costandachi

Numele Gheorghe Costandachi este nou în topul nostru. Pe blogul său abordează subiecte socio-politice, atât în limba română, cât și în rusă. Autorul afirmă că „Este mai bine sa dai greș încercând ceva, decât sa excelezi în a nu face nimic” și este adevărat. Te invităm să-i urmărești scrierile.

11. Vitalie Cojocari

Vitalie este unul dintre primii bloggeri din Moldova. A început să scrie în anul 2008 și de atunci a publicat peste 2200 articole. Jurnalist de meserie, lucrează în prezent la ProTV Romania. Cojocari.ro este un blog de familie, care abordează subiecte interesante și în care comunică despre experiențele trăite împreună. Pe blog poți citi articole de tot soiul: despre locuri de vizitat cu familia ori despre filme de văzut împreună.

12. Maggy Platon

Maggy Platon este bloggerița care și-a început blogul din dragostea pentru modă, stil și frumusețe. Autoarea împărtășește cu urmăritorii ei și un jurnal foarte inspirațional de călătorii. În luna septembrie, blogul lui Maggy a fost inclus pentru prima dată în topul lunar realizat de blogtop.

13. Vitalie Coroban

Vitalie Coroban este Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova din 1995, dar și director artistic al Editurii Cartier. Pe blog prezintă cele mai recente lucrări ale editurii, dar și noutăți din lumea cărților.

14. Kulinarnii blog

Svetlana, autoarea blogului personal de culinărie, este de părere că gătitul acasă nu este dificil, iar mâncarea nu doar delicioasă dar și sănătoasă. Găsești aici cele mai interesante combinații pe care să le prepari chiar la tine în bucătărie. A început să scrie din 2013, iar ideea blogului este de a avea mereu un jurnal cu rețete la îndemână. Astăzi, cu aceeași pasiune comunică despre experiențele ei din bucătărie.

15. Leo Butnaru

Leo Butnaru este un poet, prozator, istoric literar, eseist și traducător român, licențiat în jurnalism și filologie al Universității de Stat din Chișinău. Pe blog publică schițe și poezii.

16. Andrei Plop

Pe placul cititorilor sunt și articolele pe teme sociale și politice. Blogul menținut de către Andrei Plop se regăsește necondiționat în clasamentul nostru. Pe blog autorul abordează ultimele evenimente din Moldova, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică atât din țara noastră, cât și de peste hotarele ei.

17. Talina Samoila

Talina este o tânără căreia într-atât de mult îi place să gătească, încât și-a transformat bucătăria într-un studio și a început să imortalizeze pregătirea rețetelor preferate pe o pagină specială. Blogul ei e despre gătitul acasă, alături de cei dragi, despre ingrediente proaspăt culese din grădină, despre gusturi și arome din călătorii, despre lucrurile simple ale vieții.

18. Svetlana Vizitiu

Svetlana este fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, participanții căruia se întâlnesc periodic pentru a împărtăși povestea lor de viață. Pe blog scrie despre lectură, oameni, destine și istorii de viață.

19. Dia’s Kitchen

Încă un blog culinar, de data aceasta al Dianei Conea. Dia’s Kitchen este un blog pentru toate gusturile, la propriu. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le găsiți la Dia’s Kitchen. Dacă nu știi ce să mai pregătești gustos e un motiv bun să intri pe blogul ei. Îți va înlocui, desigur, caietul cu rețete tradițional.

20. Sandu Grecu

Sandu Grecu jurnalist sportiv. Scrie pe blog din ianuarie 2009, iar acum a ajuns și în topul celor 20 cei mai populari bloggeri din Moldova în luna august. Pe blogul său scrie despre sport, societate, mașini și călătorii.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *