TOP 20 bloggeri din Moldova – octombrie 2017


Blogtop.md realizează pentru a treia oară topul celor mai populari 20 bloggeri din Republica Moldova. În clasamentul lunii octombrie se regăsesc cinci autori noi pe care vă invităm să-i descoperiți mai jos. Cei 20 bloggeri din octombrie au publicat 202 articole personale. Cele mai populare dintre acestea au fost prezentate anterior într-o analiză separată. Blogtop a publicat recent și topul vloggerilor moldoveni ai lunii octombrie.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna octombrie 2017. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină. În prezent pe platformă sunt înregistrați 126 de bloggeri din Republica Moldova.

___

1. Svetlana Vizitiu

Pentru a doua oară consecutiv Svetlana Vizitiu, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, ocupă prima poziției în clasamentul celor mai populari 20 de bloggeri din Moldova. Blogul său nu este doar despre pasiunea pentru lectură, dar și despre oameni, destine și istorii de viață. Articolul său “De bine, de rău” a fost cel mai popular dintre cele 9 publicate în luna octombrie.

 2. Alexandru Leahu

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. El își exersează talentul literar publicând articole inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră personală și artistică. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, fiind apreciat de circa 74,136 de fani pe Facebook.  În luna octombrie, Alexandru a publicat 31 de articole, care i-au adus poziția a doua în topul celor mai populari 20 de bloggeri din Moldova.

3. Elena Robu

Elena Robu, stabilită recent în Franța, continuă să analizeze cele mai importante evenimente din domeniile politic, social și economic din țara noastră. Pe blogul ei veți găsi și rubrica ”vocea diasporei” dedicată inclusiv moldovenilor care se află peste hotare, dar și un jurnal excepțional de călătorii pentru a vă inspira să descoperiți locurile frumoase ale Moldovei și nu doar.

 

4. Marin Bodrug

Marin Bodrug este interesat și inspirat de tot ce înseamnă Republica Moldova. Originar din orașul Ungheni, autorul răspândește știrile despre evenimentele din localitatea sa dar și din întreaga țară. Menține o activitate constantă, în octombrie publicând un număr record de articole pe blogul său, 47 la număr.

5. Lilu

Lilia Ojovan este o prezentatoare de televiziune, un promotor al stilulul și bunului gust în vestimentație. Lilu a produs și a conceput proiecte media care promovează stilul și vestimentația ca mod de viață. De asemenea, a inițiat de-a lungul carierei numeroase proiecte caritabile.

6. Fine Wine

Andrei Cibotaru este autorul blogului FineWine.md, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de vinuri de la noi și care vă ține la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul. De data acesta, blogul FineWine a urcat o poziție, clasându-se pe locul al 6-lea.

7. ”Nicolai Andreev”

Nicolai Andreev este autorul unei serii de articole ale rubricii Blog, a portalului basarabia.md. Originar din Fălești, autorul se simte nevoit să scrie sub un pseudonim, deoarece în anii de muncă în instituțiile de forță, în diferite contexte, a avut ocazia să cunoască mai mulți reprezentanți ai puterii actuale, nu în cele mai plăcute circumstanțe.

8. Scutelnic Stas

Autorul blogului fiiopenminded.com abordează diverse subiecte, dar care sunt actuale și interesante pentru cititori. Business, dezvoltare personală, filme sunt doar câteva dintre categoriile pe care le propune utilizatorilor. Blogul a devenit extrem de vizibil și pe facebook, acolo unde a adunat 73 de mii de fani.

9. Victor Chironda

Victor Chironda, urbanist și activist civic din Chișinău, dezbate în articolele sale diverse probleme actuale ale orașului. Pe acest blog explică problemele urbane pe înțelesul tuturor propune modele și soluții. Articolul său despre reamenajarea Scuarului Ghibu a fost unul dintre cele mai populare articole pe blogtop din luna octombrie.

10. Dinca

Blogul de frumusețe Dinca.md se regăsește și în această lună în clasamentul blogtop. Pe blog găsești tot ce ține de domeniul frumuseții: tutoriale despre machiaj, îngrijirea pielii, a părului, dar și multe altele, dedicate în mod deosebit fetelor.

11. Dumitru Alaiba

Specialist în economie și advocacy, bloggerul Dumitru Alaiba, ca și persoană implicată în viața social-politică din Moldova, antrenează blogul în promovarea activismului civic. El este inițiatorul mai multor întruniri publice printre care și manifestația împotriva schimbării sistemului electoral. ”Apoi, ce, Alaiba? Când te bagi în politică?” a fost cel mai vizualizat articol al autorului din luna octombrie.

12. Sanda Divircean

Sanda Divircean este renumita autoare a site-ului sanda.life, și totodată, un cunoscut psiholog, psihoterapeut și trainer. De șase ani organizează un festival internațional de muzică clasică, de asemenea, se implică în evenimente și proiecte sociale, care au impact pozitiv asupra oamenilor. Peste 34 de mii de fani îi urmăresc pagina de Facebook.

13. Anna Casian-Musteață

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame. În timp ce acordă întreaga atenție familiei și copiilor, autoarea, Anna Casian-Musteață, propune cititorilor o varietate mare de rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte.

14. Nata Albot

Ambasadoarea culturii și participării civice din Republica Moldova, Nata Albot este cunoscută și ca organizator al diferitor proiecte, evenimente și festivaluri de caritate. Publică frecvent pe blogul nataalbot.md combinând util articole pe teme sociale dar și subiecte ce se referă la promovarea tradițiilor din țara noastră, în special cele culinare. Din acest motiv, blogul devine un adevărat jurnal de călătorii și rețete culinare.

15. Dia’s Kitchen

Dia’s Kitchen este un blog pentru toate gusturile. Diana, autoarea blogului, își împărtășește secretele culinare și cele mai inedite rețete cu cititorii săi. A început să scrie din aprilie 2016 și de atunci bucură gospodinele cu reteţe simple, dar sănătoase şi gustoase. Comparativ cu luna octombrie, Diana a mai urcat o poziție, clasându-se pe locul 15 de acestă dată.

16. Alina Cerneavschi

Alina Cerneavschi este studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Este pasionată de tot ce însemnă artă, iar în timpul liber aceasta pictează, compune versuri, face teatru de păpuși și teatru de revistă. Articolul despre călugărul care a învins cancerul a sensibilizat cititorii și a poziționat blogul său pe locul al 16-lea.

17. Planeta Mami

Planeta Mami este un blog de parenting, care oferă o doză zilnică de inspiraţie pentru proaspeții părinți!  Natalia, autoarea blogului, este mămica a doi copii curioşi și foarte activi, care prin intermediul blogului împartășește idei de jocuri care stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor, reţete sănătoase pentru ”mofturoșii la mâncare”, dar și istorii reale de parentare.

18. Dumitru Ciorici

Dumitru Ciorici este antreprenor media în R. Moldova. Are o experiență bogată în administrarea platformelor de publishing, dar mai este pasionat și de mediul online. Acesta scrie despre diverse subiecte din lumea businessului, aspecte legate de online și social media. Dumitru a publicat 6 articole în luna octombrie.

19. Vitalie Cojocari 

Vitalie este unul din primii bloggeri din Moldova. A început să scrie în anul 2008 și de atunci a publicat peste 2200 articole. Jurnalist de meserie, lucrează în prezent la ProTV Romania. Cojocari.ro este un blog de familie, care abordează subiecte interesante și în care comunică despre experiențele trăite împreună.

20. Vulpea – blog de Anastasia Popescu

În clasamentul celor mai populare 20 de bloguri din Moldova a intrat și blogul personal al Anastasiei Popescu, autoarea cărții pentru copii ”Povestea lui Cosmin”, dedicată în aceeași măsură și părinților.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *