25+ bloguri de parenting din Moldova



Toți părinții vor să-și știe copii fericiți. Pentru ei am pregătit o selecție de bloguri de parenting din Moldova. Chiar dacă unii dintre autori nu sunt foarte activi pe bloguri, acestea pot fi o sursă de informații pentru părinți și viitori părinți, indiferent de actualitatea articolelor. Iar dacă credeai că doar mămicile scriu pe blog, stai să vezi că nu-i adevărat.

Menționăm că blogurile sunt ordonate în mod aleatoriu și nu reprezintă un clasament. Dacă cunoști un alt blog de parenting care merită să fie în listă, scrie-ne pe pagina de Facebook.

Să începem! 

___

1. TwiceMOMat22

Diana Ivanov este autoarea din spatele blogului ”TwiceMOMat22”. Acest blog a câștigat atenția publicului pentru faptul că e o sursă de inspirație și de informare pentru mămici și nu numai. La ai săi 22 de ani, Diana este mămică a doi copii. Pe blog, autoarea vorbește despre stereotipurile cu care se confruntă mămicile tinere.

2. Mommy’s Precious

Ana Irina este cunoscută în spațiul virtual ca Mommy’s Precious, mamă a doi copii, care trăiește aventura maternității și o savurează din plin. De câțiva ani buni își împărtășește experiența cu alte mii de femei din lumea virtuală. Pe blog vine cu numeroase soluții practice pentru situațiile și provocările vieții cu copii.

3. SuntMAMĂ

Anna Casian-Musteață este autoarea blogului www.suntmama.com. Aici găsești totul despre și pentru mame. Acordă întreaga atenție familiei și copiilor, dar și  propune cititorilor rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte. Anna este îndrăgostită de micuții ei și vrea să-și împărtășească această bucurie și cu cititorii ei.

4. Planeta Mami

Natalia Madan este mămică a doi copii curioşi și foarte activi. ”Planeta Mami” este locul unde autoarea împartășește ideile de jocuri care stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor, reţete sănătoase, istorii reale de parentare și multă inspirație pentru mame.

5.  Mamaonline.md

Mamaonline.md este un jurnal cu istorii ale Cristinei, jurnalistă de profesie, dar și ale altor mame cu pici. Aici mămicile găsesc răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, sfaturi cu privire la sarcină, sănătatea mamelor și a copiilor, oferite de specialiști calificați. Autoarea afirmă că „Nu sunt o mamă ideală și nici nu cred că voi fi vreodată”, însă se consideră o mamă informată și îi încurajează pe părinți să fie la fel.

6. Eu, mămică

Blogul ”Eu, mămică” este locul unde autoarea, Eliza Popa, își împărtășește cu cititorii ei cele mai intense trăiri, experiențe, amintiri și sfaturi legate de rolul de a fi mămică. Accesează-i blogul pentru o varietate de subiecte interesante pentru părinți cu copii mici.

7. Mamă în IE

Mama în IE este un blog  dedicat comunității mamelor în ie din Irlanda. Pe blogul ”Mamă în Ie”, autoarea, Natalia Luncaș-Ionel, povestește cum ea și familia ei încearcă să se integreze în țara trifoiului în calitate de imiganți. Autoarea susține că își dedică blogul mamelor imigrante din toată lumea.

8. Mama Moldova 

Ekaterina Mikitenko este autoarea din spatele blogului ”Mama Moldova”. Tot ea este fondatoarea ”Școlii maternității conștiente”, jurnalistă și mamă a doi copii. Aici vei găsi articole în limba rusă, dedicate maternității, stilului de viață sănătos și istoriile celor mai creative mămici din Moldova.

9. Taticulmodern.com

Taticulmodern.com reprezintă și susține comunitatea tăticilor din țara noastră. Munca frumoasă, dar și foarte importantă de tată se învață din experiența proprie, spune autorul blogului. De altfel, el îi îndeamnă pe toți tații să fie moderni, să se implice cât mai mult în educația copiilor lor. „Copiii deprind toate de la noi și noi suntem cei de la care vor învăța, intuitiv, profesia de tată”, adaugă tăticul modern.

 10. Ask a mom

Ask a Mom este una dintre cele mai cunoscute comunități de mămăci din Republica Moldova, cu peste 20 mii de membri, a devenit în timp o mișcare dincolo de hotarele Moldovei, unind femei, mame, tați din toate colțurile lumii pe grupurile sociale Ask a Mom, Ask a Woman, Ask Mom and Dad, Tirg Ask a Mom și Ask for Help. Acesta este mediu pentru femei, dar și părinți de a se informa și a face schimb de experiență nu doar pentru socializare, dar și pentru a crește o generație de copii, avand exemple nu doar din Moldova, dar și din alte țări, pentru a putea face o alegere corectă și responsabilă.

11. Prietena mea

Ludmila Adamciuc este autoarea blogului ”Prietena mea”. Cred că ți-ai dat seama cine e prietena Ludmilei, sigur, este vorba despre fetița ei, Beatrice – un copil al soarelui. Pe blogul ei o să înțelegi cum se schimbă viața unei mame, despre toleranță, și cel mai important că suntem aici pentru a fi mai buni, a fi iubiți și a dărui iubire.

12. Copilăria Mămicilor

Copilăria mămicilor” este locul unde găsim activități pentru copii și petrecute cu copii. Angela, autoarea acestui blog, spune că ”timpul împreună cu puiul tău este jucăria lui favorită la sigur”.

13. Sunt Tată

Despre copii vorbesc și tăticii lor.  Sergiu Musteață este un tată cu blog, a doi copii minunați de care se bucură zi de zi. Cecilia și Stelian – sunt cei doi copii ai lui, care îi sunt și sursa de inspirație pentru a scrie pe blog.

14. Micii descoperitori

Un alt blog de parenting este ”Micii descoperitori”, unul dintre cele mai bune bloguri atunci când vrei să găsești activități în natură cu micuții ori vreți să descoperiți natura împreună. Autoarea blogului te invită să descoperi lumea alături de micii tăi descoperitori.

15. Jurnal de tătic

Acest blog este întreținut de Petru Negură și este un jurnal deschis pentru cititorii săi, în care povestește cum să fii tătic și să-ți petreci timpul cu copiii tăi.

 


Bloguri care au o categorie dedicată maternității


 16.  Ana Ciorici – Family 

Ana este makeup artist și mamă a doi copii. Pe blog poți descoperi împreună cum e să crești doi copii, să călătorești cu ei, să faci tutoriale de makeup și să redescoperi moda cu ținute stilate. Ana împărtășește cu cititorii ei câteva lucruri pe care le implementează în creșterea și educarea copiilor ei.

17.  Maggy Platon – Mom life

Maggy Platon este un fashion blogger din Moldova. Recent a devent mămică, iar despre această experiență îți povestește pe blog. Ce trebuie să știi înainte de a deveni mămică sau cum să fim stilate și în timpul sarcinii, pe toate le găsești pe blogul ei.

18.  Vise la pachet – Creștem împreună

Irina Harea-Mardari este jurnalistă și pur și simplu un om care învață să trăiască frumos, tot ea autoarea blogului ”Vise la pachet”. Ofera numeroase exemple de soluții practice pentru situații reale și provocari la care te pot supune copiii.

19. Teotitude – Copii

Autoarea blogului, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor, Diana Guja, are pe blogul ei și o categorie dedicată copiilor. Pe pagina sa de blog o să găsiți istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile a multor mămici despre copiii lor.

20.  Anna Smolnitchi – Despre copii

Anna Smolnitchi este jurnalistă de meserie. Este mamă a doi copii, iar despre pe blog publică articole pe teme diferite. La rubrica ”despre copii” poți citi despre cadouri perfecte pentru un proaspăt părinte ori despre experiența unei sarcini cu cezariană.

21.  Mariana Stângaci – Maternity

Mariana Stângaci este mămică a două fetițe, Magda și Otilia. Pe blogul ei găsești articole diverse despre experiența sa de mamă. Blogul ei vine cu multe informații utile în legătură cu somnul sau cu alimentația copiilor mici.

22.  Kate Rotari – Bogdan 

Bogdan este băiețelul autoarei blogului, Kate Rotari. Blogul este un spațiu virtual unde autoarea adună amintirile familiei și împărtășește din experiențile pe care le trăiesc împreună, fie călătorind, gătind, citind cărți interesante sau descoperind locuri minunate din Moldova și nu numai.

23.  Rodica Rusu – Mommy life 

Rodica Rusu este o prezentatoare și o bloggeriță cunoscută de la noi. De când a devenit mamică, a decis să își înșire gândurile și ideile sale pe foaie. Aceasta este foarte inspirată și împărtășește o bucățică din fiecare experiența cu cititoarele ei. Rodica este prezentatoarea unei emisiuni pentru părinți – ”Mama Mia”. Pe blog la categoria ”Mommy life” vei găsi rețete delicioase de biscuiți, tarte ori clătite pentru copiii tăi.

24.  Anastasia Popescu – Maternitate

Anastasiei Popescu este autoarea blogului, dar și cărții pentru copii ”Povestea lui Cosmin”, dedicată în aceeași măsură și părinților. În acest blog vei găsi sfaturi pentru mămici cum să fie părinți mai buni pentru copiii lor, dar și alte lucruri utile.

25.  A blonde mommy – Parenting

A blonde Mommy este un blog de fashion, parenting și beauty fondat de Mariana Mereuta – o tânăra mamă, model și fashion influencer. Publică articole atât în limba engleză cât și în limba română, mereu însoțite de fotografii care redau în cele mai mici detalii frumusețea unei vestimentații alese cu gust.

 

 


Portaluri despre parenting


 

 

26. Mamaplus.md

Sarcină, nou-născuții, relațiile de familie, școlari, adolescenți sau povești adevărate ale mamelor, pe toate o să le găsești pe portalul online – mamaplus.md. Meseria de părinte nu este una tocmai ușoară, dar cu ajutorul comunităților de părinți vei descoperi că nu ești singur, că și alții părinți trec prin aceleași situații de viață ca și tine, toate având legătură cu creșterea copiilor.

27. Odoraș.md

Odoraș.md este o platformă dedicată părinţilor care vor să-şi vadă copii sănătoşi, fericiţi şi bine educaţi. Autorii abordează teme actuale, importante şi interesante despre sănătatea şi dezvoltarea celor mici, dar şi despre conceperea unui copil, perioada de sarcină şi naşterea. Publică zilnic cele mai interesante ştiri şi articole utile, documentate de la cei la buni specialişti din ţară – medici, psihologi, profesori etc.

 

 

28. Suntpărinte.md

Suntpărinte.md este o altă platformă pentru părinți, care îți aduce zilnic informații utile și interesante despre alimentația, sănătatea și educația copiilor, realizate în colaborare cu experți din diferite domenii, precum: sănătate, pediatrie, stomatologie, neonatologie, psihologie, educație, pedagogie, alimentație, asistență socială și parentală etc.

 

Te-au inspirat aceste bloguri? Atunci nu uita să te abonezi la paginile de Facebook sau Instagram a autorilor!

Reamintim că Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Dacă deții un blog sau urmărești un blogger, îl poți adăuga cu ușurință pe Blogtop utilizând formularul de pe prima pagină.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *