TOP 20 vloggeri din Moldova – ianuarie 2019

___

___

Vlogging-ul se dezvoltă din ce în ce mai mult în Moldova, iar în 2019 vloggerii promit să facă furori. În prima lună a anului Blogtop a monitorizat 114 vloggeri, care au publicat 265 clipuri video pe conturile lor de Youtube și au adunat circa 7,4 mln de vizualizări. Citește în continuare pentru a vedea care este noul lider al clasmentului în luna ianuarie, dar și care sunt vloggeri noi care se regăresc în clasamentul celor mai populari vloggeri din Moldova.

Topul lunar este creat exclusiv în baza activității din perioada 01-31 ianuarie 2019 și se referă doar la activitatea vloggerilor care au canale pe YouTube.  Acesta poate fi diferit de topul vloggerilor la ora actuală. Blogtop nu monitorizează vlogurile încărcate prin Facebook videos.

___

1. Banca de Bancuri

Cel mai popular vlogger din Moldova în luna ianuarie este nimeni altul decât Valeriu Rașcu, autorul din spatele vlogului ”Banca de Bancuri”. Valeriu a cucerit publicul cu umorul său, dar și cu acele clipuri video inspirate din situațiile cotidiene ale fiecăruia dintre noi. Cel mai popular  filmuleț a acumulat peste 200.000 de vizualizări pe canalul de YouTube.

2. Jasmina Show

Jasmina, cea mai mică vloggeriță din topul Blogtop se află pe locul doi în clasamentul celor mai populari vloggeri din Moldova. ”Jasmina Show” este un vlog pentru copii și părinți, unde o să găsești videoclipuri vesele, interesante, distractive și totodată educative.

3. Iuliana Beregoi

Interpreta de muzică din Republica Moldova, Iuliana Beregoi deține un vlog  care menține o activitate constantă și activă. Clipurile video ale Iulianei sunt vizualizate de sute de mii de oameni în fiecare lună, iar pe vlog postează materiale video cu prestațiile ei de la diferite evenimente, dar și vloguri cu diverse activități.

4. Andreea Bostanica 

Andreea Bostanica este o tânără interpretă și vloggeriță din Moldova. Este o fire activă, creativă, pasionată de muzică și dans. Își dedică majoritatea timpului acestor activități, pe care le îmbină armonios.

5. Emisiunea Lumina

”Emisiunea Lumina” este un produs media de umor, iar realizatorul ei, Andrei Bolocan face reportaje cu oameni speciali, în locuri nemaivazute și ”varsă lumină asupra unor evenimente notorii” de la noi din țară, dar și de peste hotarele ei.

6. AutoBlog.md

AutoBlogMD este canalul oficial de YouTube al celui mai popular site auto din Republica Moldova. Cel mai popular clip video încărcat în acestă perioadă a acumulat peste 152 mii de vizualizări pe YouTube.

7. Ana Beregoi

Ana Beregoi este sora mai mică a Iulianei Beregoi, la fel de energică și talentată. În paralel cu vlogul său, Ana face ore de dans și nu pierde nici o ocazie să distribuie fimulețe în care dansează și se distrează alături de prietenii ei.

8. Emilian Crețu – Da Sunt Român

Emisiunea ”Da Sunt Român” este prezentată de actorul Emilian Crețu, căruia îi reușește de minune să intre în pielea a mai multor personje cunoscute. În filmulețe pe care le distribuie, face haz de necaz pe seama întâmplărilor și situațiilor din viața de zi cu zi a moldovenilor.

9. Zâmbărele

Victoria Roșca, autoarea vlogului ”Zâmbărele”, ne demonstrează cât de amuzante și comice pot fi unele situații cotidiene a moldovenilor. Este populară și pe Facebook, acolo unde activitatea ei este apreciată de peste 158.800 de oameni.

10. Andrew TruckDriver

Andrei este un șofer de camion care are un jurnal video de călătorie, în care împărtășește momentele cu adevărat captivante din aventura lui prin diferite țări ale lumii. În ianuarie, Andrei a răspuns întrebărilor care i-au fost adresate de către urmăritorii săi.

11. Oleg Brega

În clasamentul Blogtop urmează cunoscutul apărător al drepturilor omului, Oleg Brega. Acesta combină jurnalismul, arta cinematografică, politica și îndemnă publicul să găsească curajul să se implice mai mult în viața socială a localității unde trăiesc.

12. Cebotari Reghina

Reghina este un food-vlogger care apare pentru prima dată în topul Blogtop. Distribuie cu regularitate rețete pe canalul său de YouTube, iar pe lângă rețete de tot felul, autoarea are o pasiune și pentru patiserie. Dacă ești în criză de imaginație, poți să accesezi canalul de YouTube al Reghinei.

13. Danutax

Un alt vlog pe zona de culinărie este al Danielei Cibotaru. Pe canalul acesteia vei găsi rețete apetisante, dar care sunt și ușor de făcut. În clipul de mai jos autoarea îți explică pas cu pas cum se prepară niște brioșe pufoase cu ciocolată.

14. Scaun la cap

Un alt vlogger cunoscut, în mod special pe Social Media este Elena Burlacu, autoarea vlogului ”Scaun la Cap”. Autoarea spune că se inspiră din viața de zi cu zi pentru a crea clipuri video pline de umor, ironie și sinceritate.

15. Olesea Slavinschi

Olesea Slavinschi este încă un food-vlogger din lista noastră. Vlogul ei este unul foarte util când ai nevoie de niște idei pentru a pregăti ceva gustos. În luna monitorizată, Olesea ne-a surprins cu o rețetă delicioasă de gogoși cu ciocolată.

16. Vlada Boțan

Vlada Boțan este o tânară veselă, sensibilă și sociabilă care iubește să cânte! Adoră să comunice despre călătorii, oameni și locuri deosebite, iar în ianuarie a răspuns tuturor întrebărilor voastre .

17. Gasta Life

Lucian Bortă este un tânar vlogger din Republica Moldova, care trăiește peste hotare. Accesând canalul lui de YouTube, vei vedea cum trăiesc moldoveni în străinătate zi de zi prin ochii unui adolescent.

18. Anna Tulgara (all.in)

Anna Tulgara este o tânără ce a absolvit Facultatea de Jurnalism și care aduce ceva nou în spațiu virtual. Unul dintre invitații ei din ianuarie a fost, Pavel Sârbu, membru echipei ”Comedy Zebra Show”, iar despre ce au discutat urmărești accesând link-ul de mai jos.

19. SunChase Journey

SunChase Journey este canalul unui cuplu care își cuceresc urmăritorii prin locurile inedite pe care le vizitează. Luminița și Costi, autorii vlogului ”SunChase Journey ” țin un jurnal video de călătorii, unde publică recenzii despre destinațiile vizitate. În perioada monitorizată, aceștia îți spun ce trebuie să știi înainte să mergi în China. Tuturor celor interesați vă dorim vizionare plăcută.

20. Stela Botez vlog

Pe lângă blogul său, interpreta Stela Botez ține și un vlog. Aceasta a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău, fiind pasionată de muzică. Pe canalul său de YouTube își promovează muzica, dar publică și materiale video pentru rugrica ”O zi cu mine”.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind și un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate. Totodată și publicul are la îndemână o platforma unde poate urmări toate articolele și vlogurile din Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *