TOP 20 bloguri din Moldova – ianuarie 2019


___

Zilnic pe Blogtop puteți să citiți cele mai interesante bloguri. Astăzi revenim cu primul top al celor mai populare bloguri din Moldova din 2019. De această dată în cursă au intrat  292 bloggeri din Moldova care au publicat 813 articole. Cele mai populare materiale ale lunii au fost prezentate anterior într-o analiză separată.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna ianuarie 2019. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

Jurnalista Elena Robu se află în fruntea clasamentului celor mai populare bloguri din Moldova în luna ianuarie. Chiar dacă este stabilită peste hotarele țării, rămâne fidelă meseriei și continuă să analizeze cele mai importante evenimente din Moldova. În luna monitorizată, cel mai popular articol al autoarei a fost: ”Moldovenii din Italia care trimit bani acasă vor plăti, începând cu 2019, taxe statului italian. Vezi la cât se ridică acestea”.

2. Plop Andrei

Andrei Plop este un blogger politic din Moldova. Pe blog comentează ultimele evenimente, dar și vine cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

3. Svetlana Vizitiu

Pe locul trei în topul Blogtop o găsim pe Svetlana Vizitiu, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”. Relaţii interumane, drepturile omului, poveşti reale, sociale, evenimente, personalităţi basarabene, dragoste, prietenie – despre toate acestea subiecte, impresii şi confruntări vei găsi în acest blog.

4. Licurici de suflet

Eugenia Crețu este autoarea din spatele blogului ”Licurici de suflet”. ”Cred în faptul că fiecare dintre noi este un licurici. Nu ne rămâne decât să ne regăsim pe noi înșine și pe cei din jur” așa își descrie Eugenia blogul, unde încearcă să ne transmită ceea ce crede și ceea ce gândește.

5. Dan Oleinic

Pentru Dan Oleinic, autorul unor serii de articole de pe portalul basarabia.md, blogul e o platformă de atitutidine, libertatate de exprimare și activism civic. Fiind stabilit în Marea Britanie, blogul e ceea ce îl ține conectat la realitatea de acasă. Aici o să găsiți un punct de vedere independent, personal și echidistant a celor mai răsunătoare evenimente din Moldova.

6. Gânduri despletite

Anda Vahnovan, autoarea blogului este fostă jurnalistă în Republica Moldova, doctor în ştiinte sociologice, blogger și scriitoare. Acum este stabilită în Anglia și continuă să scrie pe blog, pe care îl consideră ”un loc al stărilor, al amintirilor neșterse și al multor gânduri.” În luna ianuarie, autoarea a publicat un interviu cu scriitoarea Ana Barton – Ana Barton: ”Cuvintele umblă prin sângele meu și aievea, și în somn”

7. Vacanțele lui Mircea

Mircea Mitrofan este originar din raionul Cantemir, jurnalist de meserie, activează și locuiește de ceva timp la București. În timpul liber călătorește mult și își scrie impresiile pe blog. În prima luna din an a vizitat Londra, iar dacă ești curios să vezi ce impresii i-a lăsat orașul, te invităm să-i răsfoiești blogul.

8. Gheorghe Ciuciureanu

Gheorghe Ciucireanu este pentru prima dată în topul celor mai populare bloguri din Moldova.  Autorul privește acest blog ca pe un instrument eficient de comunicare şi un mijloc de promovare a unei „Moldove ştiinţifice”, în care tratează diferite aspecte ale cercetării-dezvoltării. Cel mai accesat articol al lui Gheorghe a fost – ”Cum redactăm teza de doctorat?”.

9. Nistor Lazăr

Nistor Lazăr este un tânăr activ din Moldova care ține și un blog. Aici veți găsi articole pe diverse subiecte, lecții de viață, dezvoltare personală, până la marketing și călătorii.

10. Gheroghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

11. Nicolae Federiuc

12. Anna Casian – Musteață 

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame. Pe blog vei găsi diverse idei de jocuri, sfaturi despre educație, rețete, discuții cu alți bloggeri și recenzii de carte.

13. YinYang

14. Rosian Vasiloi

Rosian Vasiloi este expert în politici de securitate la IDIS “Viitorul”. Are 23 de ani de experinţă în domeniul managementului de frontieră și mai ține un blog despre reforme, securitate, afaceri interne, migrație, pacificare și management integrat al frontierei de stat.

15. Alexandru Leahu

Alexandru Leahu este autorul din spatele blogului ”Suflet din boabe de cafea”. Pe blog scrie articole cu caracter personal, inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră unică și artistică.

16. Dia’s kitchen

”Dacă dragostea trece prin stomac, iar mâncarea trebuie preparată cu un strop de dragoste, înseamnă că acolo undeva există o legatură puternică între cele două”, așa își descrie Diana blogul ei culinar. Dia’s Kitchen este un blog pentru toate gusturile, la propriu, în care autoarea își împărtășește secretele culinare și cele mai inedite rețete cu cititorii săi.

17. Vitalie Vovc

Vitalie Vovc este un scriitor stabilit deja de 17 ani la Paris, care a început să scrie acum 10 ani. Pe blog vei găsi ”poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave și ilariante… un punct de vedere şi doar atât”. Cel mai popular articol al autorului din acestă perioadă a fost: ”Moldova renunţă oficial la cetăţenii emigraţi!”

18. Valeriu Saharneanu

Actualitatea politică din Republica Moldova: tendințe politice interne și geopolitice, actori politici, instituții ale statului, partide, lideri și problema de integritate, moralitatea în politică. Despre toate astea și despre mai multe veți citi pe blogul jurnalistului Valeriu Saharneanu.

19. Orheianul

Acest blog există din 2015, iar autorul său, Vasile, prin intermediul blogului promovează Orheiul și lucrurile bune care se întâmplă acolo. În scopul de a-și dezvolta locul de baștină, Vasile încearcă prin articolele sale să dezbată diverse probleme ale orașului, dar și să propună soluții pentru rezolvarea acestora.

20. Ghenadie Rabacov

Ghenadie Rabacov ține un blog de educație și atitudine, care reflectă atât viziunea autorului despre sistemul de învățământ din spațiul românesc, mentalul social, relațiile umane cât și activitatea sa profesională. Cel mai accesat articol a lui Ghenadie în luna ianuarie a fost – Eminescu și… „Tu-i neamul nevoii!”.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *