TOP 20 vloggeri din Moldova – ianuarie 2018

___

___

Blogtop publica astăzi primul top al vloggerilor din anul 2018. În  ianuarie am monitorizat 87 vloggeri din Moldova care au publicat 343 clipuri video pe canalele lor de YouTube. Acestea au fost vizualizate de 15,9 mln ori. Iată care sunt cei mai populari 20 de vloggeri în luna ianuarie.

Reamintim că topul lunar este creat exclusiv în baza activității din perioada 01-31 ianuarie 2018. Acesta poate fi diferit de topul vloggerilor la ora actuală. În același timp, dacă dețineți un vlog sau urmăriți un vlogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină. În prezent pe platformă sunt înregistrați 87 de vloggeri din Republica Moldova.

___

1. Ilie’s vlogs

Liderul absolut al aceastei luni este nimeni altul decât Ilie Bivol. În luna monitorizată, Ilie a trecut printr-o grea încercare, chiar în ziua de Crăciun casa sa a fost distrusă de flăcări. Vloggerul a decis să-și  cheme în ajutor fanii și a lansat o campanie de crowdfunding. Acțiunea sa a fost intens discutată pe rețelele de socializare, iar Ilie a revenit de câteva ori cu replici. Totuși acesta a reușit să colecteze peste 6000 de euro de la 553 donatori.

2. Banca de Bancuri

Al doilea cel mai urmărit vlogger din Moldova în luna ianuarie este Valeriu Rașcu, inițiatorul proiectului ”Banca de Bancuri”, dar și autorul filmulețelor care ne fac să râdem de fiecare dată. Acesta a obținut o creștere semnificativă, urcând 8 poziții și clasându-se pe locul doi în topul Blogtop. În prima lună a anului, pagina de Facebook a proiectului ”Banca de Bancuri” a depășit 110.000 de fani. Cel mai amuzant video din ianuarie este despre moldovenii care revin acasă și uită de unde au plecat:

3. Jasmina Show

Jasmina show este un canal pentru copii și părinți cu peste 119 de mii de urmăritori pe YouTube. Autorii, Jasmina, 11 ani și părinții ei, au deschis acest un vlog pentru a împărtăși lucruri interesante pe care le fac împreună. În luna ianuarie, peste 15 mii de oameni s-au abonat la canalul lor de YouTube.

4. Iuliana Beregoi

Iuliana Beregoi este o tânăra interpretă de muzică din Republica Moldova, care a devenit populară după participarea la un cunoscut concurs de muzică din România.  Clipurile video ale Iulianei sunt vizualizate de zeci de mii de oameni în fiecare lună, iar contul său de YouTube a ajuns să fie apreciat de peste 365.000 de abonați.

5. Andreea Bostanica

Andreea Bostanica este o vloggeriță din Moldova care este pasionată și de muzică. Andreea are priză în rândul tinerilor, peste 68.700 de abonați urmărindu-I activitatea pe contul ei de YouTube. Cele 7 clipuri video publicate de Andreea în luna ianuarie au acumulat peste 600 mii de vizualizări pe YouTube.

6. Orange Blue

Eugen Anghel este autorul proiectului ”Orange Blue”, care prin conținutul video pe care îl publică prezintă trucuri din viață, tutoriale, experimente și alte lucruri interesante. În prezent, canalul său de YouTube înregistrează peste 408.500 mii de abonați, care îi urmăresc zilnic activitatea. În prima lună a anului, Eugen a urcat două poziții și se află pe locul cu numărul șase.

7. Emilian Crețu – Da Sunt Român

Actorul Emilian Crețu este un fenomen incontetabil pe internet.  Prezentatorului TV îi reușește de minune să intre în pielea a mai multor personje cunoscute.  Emisiunea ”Da sunt roman” este foarte populară și în Social Media, până în prezent, peste 155.000 de persoane urmărindu-i emisiunea pe Facebook.

8. Roman Tataru

Roman Tataru este un tânăr de 16 ani din Republica Moldova. Și-a început activitatea de vlogger în vara anului 2017 și până astăzi a depășit numărul de 44.700 de abonați pe canalul YouTube. În ultima lună a adaugat 9.000 de abonați noi. De aceasă dată Roman a urcat 6 poziții în clasamentul celor mai populari vloggeri din Moldova.

9. Emisiunea Lumina

Emisiunea Lumina este un produs media de umor, realizat de Andrei Bolocan. Autorul analizează și comentează într-o manieră inedită evenimentele notorii de la noi din țară, oferind argumente de fiecare dată. Peste 112.000 abonați și fani urmăresc vlogul Lumina pe YouTube și Facebook.

10. Vlada Boțan

Vlada Boțan este o tânară veselă și sociabilă care adoră să cânte și să danseze! Își împărtășește aceste pasiuni cu fanii pe canalul său de Youtube, pe care l-a creat în anul 2016. Astăzi are peste 29.700 abonați. În luna ianuarie, Vlada a urcat o poziție în clasamentul Blogtop.

11. Andrew TruckDriver

Andrei este un șofer de camion care și-a început vlogul în 2015 ca pe un jurnal video de călătorie spre Europa. În luna monitorizată, peste 2000 de persoane s-au abonat la canalul său. Acum Andrei are peste 31.700 de abonați pe contul YouTube și împărtășește cu ei momentele din aventura lui prin diferite țări ale lumii.

12. Vasco Tataru

Vasco este un tânăr vlogger din Moldova care are peste 260.000 de abonați pe contul lui de YouTube. Primul vlog l-a publicat în anul 2013, iar de atunci episoadele sale video au fost urmărite de peste 13 mln ori. Singurul material video postat în luna ianuarie a fost accesat de peste 171.200 de ori.

13. Scaun la cap

Un alt vlogger cunoscut, în mod special pe Social Media este Elena Burlacu, autoarea vlogului ”Scaun la Cap”.  Susține că se inspiră din viața cotidiană pentru a crea clipuri video pline de umor, ironie și sinceritate. Vlogul Scaun la cap are priză pe Facebook, acolo unde a cucerit inimile miilor de oameni cu filmulețele ei.

14. Katy Black

Vlogul ”Katy Black” al Ecaterinei Pocitarenco este, în mod special, popular printre adolescenți. Clipurile video publicate de Katy depășesc chiar și zeci de mii de vizualizări în fiecare lună. Katy Black este urmărită de 291 de mii de persone pe canalul ei de pe YouTube.

15. Mount’s Vlogs

Mount’s Vlogs este vlogul unui tânăr din Moldova care povestește experiența sa în calitate de șofer de TIR și despre viața moldovenilor în America. Circa 13 mii de abonați loiali îi urmăresc lunar materialele video. Recent acesta s-a întors în Moldova și te îndeamnă să îi urmărești vlogul pentru a afla cum poți să devii și tu un șofer de TIR peste hotarele țării.

16. Oleg Brega

Oleg Brega este jurnalist și un cunoscut apărător al drepturilor omului. Păstrează o activitate constantă, publicând în luna ianuarie 70 de clipuri video pe canalul său de YouTube, mai mult decât oricare alt vloger pe blogtop.md. Peste 24.000 de abonați îi urmăresc jurnalele pe canalul de Youtube. În luna monitorizată, vlogul lui Oleg Brega se menține pe aceeași poziție – 16.

17. Burlacu TV

Încă un vlog cunoscut este ”BurlacuTV”, crea de Mihail Burlacu. Acesta a devenit cunoscut pentru experimente sociale pe care le-a realizat atât pe străzile din Chișinău, dar și în capitala României. În prezent, circa 34.300 de mii de persoane îl urmăresc pe Mihai pe Facebook.

18. SunChase Journey

SunChase Journey este canalul unui cuplu care își cuceresc urmăritorii prin locurile inedite care le vizitează. Luminița și Costi țin un jurnal video de călătorii, unde publică recenzii despre destinațiile vizitate. În perioada monitorizată au publicat 17 clipuri videoclipuri pe canalul de YouTube. În ianuarie autorii vlogului au ajuns în Cambodgia. Vă invităm să-i urmăriți și să descoperiți alături de ei frumusețea lumii în care trăim.

19. Zâmbărele

Actriţă teatrulului „Ion Creangă”, dar și profesoară de dicţie, Victoria Roșca este autoarea vlogului Zâmbărele. Timpul său liber acesta și-l ocupă filmând clipuri video despre durerile și bucuriile omenești de fiecare zi. A început vloggingul vara trecută, pe când era în Italia, unde îngrijea de o bătrână, iar în scurt timp a devenit virală în online-ul moldovenesc.

20. The Duck Show

Ilie Plămădeală, realizatorul emisiunii The Duck Show, a revenit în forță cu un nou episod. Autorul promite să analizeze și să comenteze pe înțelesul tuturor cele mai importante subiecte de la noi din țară. De această dată analizează amănunțit sistenul electoral mixt în unul din episoadele sale. Vloggerul este urmărit de peste 37 de mii de abonați pe canalul său de YouTube.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate. Totodată și publicul are la îndemână o platforma unde poate urmări toate articolele și vlogurile din Moldova.

Amintim că topul vloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop care utilizează următoarele informații: vizualizările, comentariile, aprecierile pe YouTube a clipurilor video publicate. De asemenea sunt luate în considerație și reacțiile în social media a link-urilor/clipurilor video încărcate pe YouTube. Blogtop nu monitorizează clipurile video care sunt încărcate prin intermediul Facebook videos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *