TOP 20 bloguri din Moldova – ianuarie 2018


Blogtop a realizat primul clasament din anul 2018 în urma monitorizării lunare a blogerilor din Republica Moldova. În topul lunii ianuarie am monitorizat 209 bloggeri, iar 20 cei mai activi îi găsiți în clasamentul de mai jos. Toți bloggeri înregistrați pe Blogtop au publicat 756 articole articole în prima luna a anului. Cele mai populare articole au fost prezentate anterior într-o analiză separată. În luna ianuarie clasamentul Blogtop al celor mai populare bloguri din Moldova are un nou lider.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna ianuarie 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

În fruntea clasamentului din ianuarie se află Elena Robu, o cunoscută jurnalistă din Moldova. De o vreme, autoarea este stabilită în Franța, dar acest fapt nu o împiedică să fie fie cu ochi pe toate evenimentele sociale și politice din Moldova. Un blog de atitudine cu povești de viață, cazuri sociale și analize ale celor mai importante mișcări de pe arena politică din Moldova. În luna ianuarie, autoarea a publicat 45 de articole.

2. Marin Bodrug

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile din orașul Ungheni dar și din toată țara, atunci trebuie să citiți blogul lui Marin Bodrug. În luna ianuarie a menținut o activitatea constantă și foarte activă, publicând pe blog 60 de articole. În perioada monitorizată Marin a urcat 3 poziții, iar astăzi se află pe locul secund.

3. Svetlana Vizitiu

Al treilea cel mai popular blog conform monitorizării Blogtop este cel al fondatoarei Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu. Blogul ”Impresii din viață și cărți” nu este doar despre pasiunea pentru lectură, dar și despre oameni, destine și istorii de viață. Articolul despre a 90-a protagonistă a Clubului, femeia de afaceri Zinaida Jioară, a fost cel mai popular dintre cele două articole publicate pe blog în luna ianuarie.

4. Teotitude

Autoarea blogului, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor, Diana Guja, și-a transformat blogul într-o adevărată comunitate online. Pe pagina sa de blog o să găsiți nu doar istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile de viață a multor femei anonime, care își revendică dreptul de a fi auzite.  După 9 ani de “AloBebe”, vechiul blog a renăscut cu un al nume și alte povești ale femeilor din toată țara. Diana este și prezentatoare de emisiune la un canal public de televiziune.

5. Dumitru Alaiba

Un blog “la rece” despre viața social-politică din Moldova. Unul dintre cei mai prezenți autori din domeniul activismului civic, Dumitru Alaiba, tratează cu seriozitate problemele din societate, dar și vine cu soluții acolo unde e cazul. Pe blog, specialistul în economie și advocacy își exprimă public opinia vis-à-vis de cele mai notorii evenimente din Moldova.

6. Mama în IE

Natalia Luncaș Ionel, autoarea blogului ”Mama în IE” are 27 de ani și este vizibil îndrăgostită de portul popular din Moldova. Autoarea susține că își dedică blogul mamelor imigrante din toată lumea. Pe blog povestește cum ea și familia ei încearcă să se integreze în ”țara trifoiului” în calitate de imiganți.

7. Fine Wine

”Fine Wine” este un blog pentru cei care vor să cunoască mai multe despre consumul de vin sau ultimele despre noutățile din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul.

8. Svetlana Matvievici

Blog de travel și lifestyle al orheiencei care descoperă Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase, evenimentele interesante şi cultura vinului. Vrea să inspire oamenii să călătorească cât mult, dar și să descopere frumusețea turistică a Moldovei.  Vă invităm să răsfoiți și ”Lumea Liei”, o categorie dedicată călătoriilor văzute prin ochii unei fetițe de 6 ani.

9. Mommy’s Precious

Ana Irina este cunoscută în spațiul virtual ca Mommy’s Precious, mamă a doi copii, care trăiește aventura maternității și o savurează din plin. De câțiva ani buni își împărtășește experiența cu alte mii de femei din lumea virtuală. Mai nou, pe lângă blogging, Irina croșetează genți. Ajutată de cititoarele ei fidele, în luna ianuarie gențile Anei Irina au căpătat și un nume sugestiv. Pentru a-l cunoaște nu ai decât să-i accesezi blogul. Activitatea ei este îndrăgită de peste 43 mii de persoane pe Facebook și Instagram.

10. Jurnalul unei femei puternice

”Jurnalul unei femei puternice” este un blog și totodată, o  întreagă comunitate, în care femeile au decis să lupte și să se susțină una pe alta. O platformă în care sunt publicate articole dedicate diferitor subiecte: sănătate, frumusețe, psihologie, lifestyle. Acestea și multe alte categorii interesante puteți să le accesați pe pagina blogului.

11. Planeta Mami

Planeta Mami este un cunoscut blog de parenting. Natalia Madan, autoarea blogului, oferă zilnic o doză de inspiraţie tinerilor părinți. Fiind mămică a doi copii curioşi și foarte activi, știe exact ce anume stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor sau care reţete sănătoase vor fi pe placul ”mofturoșilor la mâncare”. Pe toate le împărtășește cu publicul ei și cu toți cei care au copii.

12. Anna Casia-Musteață

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame. Pe lângă activitățile destinate maternității, autoarei îi place să citească, să gătească, să călătorească, să descopere natura, dar și să confecționeze diverse obiecte handmade. Din nefericire, la începutul lunii ianuarie fiul Annei a fost diagnosticat cu cancer, iar recent pe blog a apărut o categorie separată ”Învingem cancerul”, în care autoarea promite să-și împărtășească experiența pentru părinții aflați în aceeași situație. Doritorii care vor să o ajute pe Anna, pot să acceseze link-ul acesta.

13. Dia’s Kitchen

”Dacă dragostea trece prin stomac, iar mâncarea trebuie preparată cu un strop de dragoste, înseamnă că acolo undeva există o legatură puternică între cele două”, așa își descrie Diana blogul ei culinar. Un blog pentru toate gusturile, la propriu. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le găsiți la Dia’s Kitchen.

14. Dia’s Ideas

Una dintre cele mai urmărite moldovence din domeniul fashion este Diana Zamostean, bloggeriță stabilită de câțiva ani în Statele Unite ale Americii. ”Dia’s Ideas” este un blog despre modă, maternitate și călătorii. Este apreciată de circa 24 mii de persoane pe Facebook și Instagram. În luna ianuarie, și-a surprins cititorii povestind despre petrecerea dată în cinstea aniversării nunții în satul de baștină a Dianei. Articolul “Povestea Noastra, Moldoveneasca” a fost și printre cele mai populare, inclus în analiza lunară realizată de Blogtop.

15. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

16. Liusea Portarescu

Liusia Portarescu este o tânără mamă, dar totodată și un ”fashion lover”. Pe blog îi place să povestească despre familia ei și să ofere multe informații utile mămicilor sau viitoarelor mămici. Autoarea ne îndeamnă să cunoaștem oameni noi, să le vorbim, să îi ascultăm și să le întindem o mână oricui are nevoie de ajutor.

17. Vacanțele lui Mircea

Mircea Mitrofan, originar din raionul Cantemir, jurnalist de meserie, activează și locuiește de ceva timp la București.  În timpul liber călătorește mult și își scrie impresiile pe blogul său. Vrea să ne învețe și să ne ajute să călătorim mai bine. Pe blog veți găsi subiecte legate de călătorii, inclusiv informații despre hoteluri, croaziere, oferte și diferite destinații turistice.

18. Lola Majeure

Lola Majeure este pseudonimul unei femei misterioase, a cărei identități încă nu este cunoscută. După o perioadă de timp scriind pe blog, Lola a hotărât să treacă pe hârtie, publicând până la ora actuală trei cărți de literatură erotică. În 2015 lansează primul ei roman ”Sweet Vera Cruz”, care se bucură de un real succes și este reeditat în 2016. Urmează ”7 zile în Rai”, iar în 2017 de sub tipar a ieșit și ultima sa carte – ”Dirty Vera Cruz”.

19. Vitalie Cojocari

Vitalie este unul dintre primii bloggeri din Moldova. A început să scrie în anul 2008 și de atunci a publicat peste 2200 articole. Jurnalist de meserie, lucrează în prezent la ProTV Romania. Cojocari.ro este un blog de familie, care abordează subiecte interesante și în care comunică despre experiențele trăite împreună. Recent Vitalie a început și un vlog.

20. Garage Food

Un alt blog de culinărie înclus în topul lunii ianuarie este Garage Food. Ivan, autorul blogului, subliniază că este un bucătar amator. Pe blogul  propune rețete proprii pentru cele mai simple și savuroase bucate. Pe lângă rețete o să găsești și o categorie specială de articole despre gastronomie și multe alte lucruri interesante. De asemenea, iubitorilor de vin le este destinată o secțiune întreagă, în care o să găsiți recenzii pentru diferite vinuri autohtone.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *