TOP 20 vloggeri din Moldova – decembrie 2017

___

Blogtop a făcut un obicei în a publica clasamentul celor mai vizualizați vloggerii din Republica Moldova. Topul prezintă cei mai populari 20 de vloggeri înscriși pe platforma Blogtop. În decembrie 2017, clipurile celor 20 de vloggeri au fost vizualizate de peste 6.8 mln ori, iar pe canalele lor de YouTube au fost publicate 207 de episoade video noi. Blogtop a publicat recent și topul bloggerilor moldoveni ai lunii decembrie.

Amintim că topul vloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop care utilizează următoarele informații: vizualizările, comentariile, aprecierile pe YouTube a clipurilor video publicate. De asemenea sunt luate în considerație și reacțiile în social media a link-urilor/clipurilor video încărcate pe YouTube. Blogtop nu monitorizează clipurile video care sunt încărcate prin intermediul Facebook videos.

Topul lunar este creat exclusiv în baza activității din perioada 01-31 decembrie 2017. Acesta poate fi diferit de topul vloggerilor la ora actuală. În același timp, dacă dețineți un vlog sau urmăriți un vlogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină. În prezent pe platformă sunt înregistrați 84 de vloggeri din Republica Moldova.

___

1. Iuliana Beregoi

În fruntea topul astăzi o găsim pe Iuliana Beregoi, tânăra interpretă de muzică din Republica Moldova, care a devenit populară după participarea la un cunoscut concurs de muzică din România. Vlogul Iulianei este cel mai viralizat în luna decembrie cu peste 4.800 distribuiri în social media și cu peste 20.800 de comentarii ale clipurilor de pe canalul său de YouTube. Clipurile video ale Iulianei sunt vizualizate de zeci de mii de oameni în fiecare lună, iar contul său de YouTube a ajuns să fie apreciat de peste 354.000 de abonați.

2. Ilie’s vlogs

Ilie Bivol, cel mai popular și singurul vlogger din Moldova care a depăşit bariera de un milion de abonaţi pe YouTube, ocupă poziția cu numărul doi în topul celor mai populari vloggeri din luna decembrie. După ce acesta și-a șters toate filmulețele de pe canalul său de pe YouTube, la sfârșitul lui decembrie a decis să revină cu ceva nou, reușind să publice 4 materiale video. Acest fapt nu l-a împiedicat să adune mii de vizualizări și să intre în clasamentul Blogtop.

3. Jasmina Show

Jasmina show este un canal pentru copii și părinți cu peste 119 de mii de urmăritori pe YouTube. Autorii, Jasmina, 11 ani și părinții ei, au deschis acest vlog pentru a împărtăși lucruri interesante pe care le fac împreună. În luna decembrie Jasmina Show se află pe aceeași poziție.

4. Andreea Bostanica

Andreea Bostanica este o tânără interpretă și vloggeriță din Moldova. Recent Andreea a depășit cifra de 63.000 abonați pe contul ei de YouTube. Cele 8 clipuri video publicate de Andreea în luna decembrie au acumulat peste 530 mii de vizualizări pe YouTube. În luna monitorizată a urcat patru poziții, iar astăzi ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai accesate vloguri din Moldova.

5. Cezar Poiată

Cezar are 14 ani și este un vlogger din Republica Moldova, stabilit la București. A început vlogul în 2015 și astăzi peste 162.000 abonați îi urmăresc canalul de YouTube.

6. Katy Black

Vlogul ”Katy Black” al Ecaterinei Pocitarenco este, în mod special, popular printre adolescenți. Clipurile video publicate de Katy depășesc chiar și zeci de mii de vizualizări în fiecare lună. Katy Black este urmărită de 290 de mii de personae pe canalul ei de pe YouTube.

7. Vasco Tataru

Vasco este un tânăr vlogger din Moldova care are peste 243 de mii de abonați pe contul lui de YouTube. Primul vlog l-a publicat în anul 2013, iar de atunci episoadele sale video au fost urmărite de peste 12 mln ori. Cel mai vizualizat material video în luna decembrie a ajuns la 320.800 de accesări. Vă invităm să-l urmăriți în clipul video de mai jos.

8. Orange Blue

Orange Blue este vlogul lui Eugen Anghel, care prin conținutul  video prezintă trucuri din viață, tutoriale, experimente și alte lucruri interesante. În prezent, canalul său de YouTube înregistrează peste 402.000 mii de abonați, care îi urmăresc zilnic activitatea.

9. The Duck Show

Ilie Plămădeală, realizatorul emisiunii The Duck Show analizează și comentează pe înțelesul tuturor cele mai fierbinți subiecte de la noi din țară. Multe dintre clipurile video au zeci de mii de vizualizări, iar vloggerul este urmărit de peste 37 de mii de abonați pe contul său de YouTube. Ilie și-a înregistrat vlogul acum câțiva ani, iar în 2017 a trecut limita de 8 mln de vizualizări a acestuia.

10. Banca de Bancuri

Valeriu Rașcu, inițiatorul proiectului ”Banca de Bancuri”, dar și autorul filmulețelor care prezintă situații amuzante și ironice care ne fac să zâmbim, este unul dintre cei mai populari vlogeri pe rețelele de socializare. Recent pagina Banca de Bancuri pe Facebook a depășit cifra de 100.000 de fani. Valeriu a început să filmeze în 2016 și de atunci bucură internauții cu clipuri din ce în ce mai amuzante. În luna monitorizată, ”Banca de Bancuri” a urcat 3 poziții și s-a clasat la mijlocul clasamentului Blogtop.

11. Vlada Boțan 

Vlada Boțan este o tânară veselă și sociabilă care adoră să cânte și să danseze! Are 23.000 de abonați pe YouTube, alături de care împărtășește istoriile despre diferite călătorii, oameni și locuri deosebite. Și-a început vlogul în anul 2016, iar astăzi are peste 26.500 abonați pe canalul său de YouTube. Doar în luna decembrie, cel mai popular filmuleț al Vladei a fost accesat de peste 16 mii de oameni.

12. Burlacu TV

Încă un vloger cunoscut este BurlacuTV, cu numele adevărat Mihail Burlacu. Acesta a devenit cunoscut pentru experimente sociale pe care le-a realizat atât pe străzile din Chișinău, dar și în capitala României. În prezent, circa 34.300 de mii de persoane îl urmăresc pe Mihai pe Facebook.

13. Scaun la cap

Un alt vlogger cunoscut, în mod special pe Social Media este Elena Burlacu, autoarea vlogului ”Scaun la Cap”.  Susține că se inspiră din viața cotidiană pentru a crea clipuri video pline de umor, ironie și sinceritate. Vlogul Scaun la cap are priză pe Facebook, acolo unde în luna decembrie numărul de personae care o urmăresc a crescut cu circa 2000, înregistând 83 de mii de urmăritori la ora actuală.

14. Roman Tataru

Roman Tataru este un tânăr de 16 ani din Republica Moldova. Și-a început activitatea de vlogger în vara anului 2017 și până astăzi a depășit numărul de 31.000 de abonați pe canalul YouTube. În ultima lună a adaugat 9.000 de abonați noi.

15. Mount’s Vlogs

Mount’s Vlogs este vlogul unui tânăr din Moldova care povestește experiența sa în calitate de șofer de TIR și despre viața moldovenilor în America. Dacă doriți să vedeți cum arată cel mai mare baraj din SUA urmăriți video-ul de mai jos. Circa 11 mii de abonați loiali îi urmăresc lunar materialele video.

16. Oleg Brega

Oleg Brega este jurnalist și un cunoscut apărător al drepturilor omului. Păstrează o activitate constantă, publicând în luna decembrie 66 de clipuri video pe canalul său de YouTube, mai mult decât oricare alt vloger pe blogtop.md.

17. Andrew TruckDriver

Andrei este un șofer de camion care și-a început vlogul în 2015 ca pe un jurnal video de călătorie spre Europa. În luna monitorizată, mai mult de 2000 de persoane s-au abonat la canalul său. Acum Andrei are peste 29.900 de abonați pe contul YouTube și împărtășește cu ei momentele din aventura lui prin diferite țări ale lumii.

18.  Ionela Țăruș

Vloggerița Ionela Țăruș este o tânără dansatoare din Moldova. A devenit cunoscută publicului larg încă de la vârsta de cinci ani, atunci când a participat la un concurs de talente alături de partenerul său, Mihai Ungureanu. În luna decembrie cel mai viral materialul video a acumulat 35 de mii de vizualizărim, pe care vă îndemnăm să-l urmăriți mai jos.

19. Emisiunea Lumina

Emisiunea Lumina este un produs media de umor, realizat de Andrei Bolocan, unul dintre cei mai populari vloggeri din Moldova. Autorul analizează și comentează într-o manieră inedită evenimentele notorii de la noi din țară. Peste 106.000 abonați și fani urmăresc vlogul Lumina pe YouTube și Facebook. Mai jos vă prezentăm materialul video care a stârnit cele mai înflăcărate reacții în Social Media și pe care l-au distribuit mii de oameni.

20. Jăka Banditu’

Vlogul care ocupă poziția a 20-a în clasamentul celor mai populare vloguri din moldova ăn luna decembrie este Jăka Banditu’ sau Eugeniu Cheptănaru, un vlogger moldovean, stabilit în Statele Unite ale Americii. Proiectul a fost lansat în anul 2013 și de atunci, Eugeniu spune lucrurilor pe nume și se inspiră din evenimentele politice și sociale din Republica Moldova pentru a crea conținutul video. Vlogul lui Eugeniu este popular și pe Facebook, acolo unde peste 33.600 de oameni îi urmăresc activitatea.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate. Totodată și publicul are la îndemână o platforma unde poate urmări toate articolele și vlogurile din Moldova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *