TOP 20 bloguri din Moldova – noiembrie 2018


___

Descoperă cele mai interesante articole, adăugând în lista ta blogurile preferate din Moldova. Azi vă prezentăm un nou top cu cele mai bune bloguri din Republica Moldova ale lunii noiembrie.  De această dată în cursă au intrat  279 bloggeri din Moldova, iar 20 cei mai buni îi găsiți astăzi în clasamentul Blogtop. În luna monitorizată, autorii înregistrați pe Blogtop au publicat 674 articole. Cele mai populare materiale ale lunii au fost prezentate anterior într-o analiză separată.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna noiembrie 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

 

___

1. Licurici de suflet

Pentru a doua oară consecutiv blogul ”Licurici de suflet” este în fruntea clasamentului celor mai populare bloguri din Moldova. ”Cred în faptul că fiecare dintre noi este un licurici. Nu ne rămâne decât să ne regăsim pe noi înșine și pe cei din jur” așa își descrie Eugenia Crețu blogul. Dacă v-am făcut curioși, nu vă rămâne decât să abonați la blogul ei de suflet.

2. Svetlana Vizitiu

Svetlana Vizitiu este autoarea din spatele blogului ”Impresii din viață și cărți”. Relaţii interumane, drepturile omului, poveşti reale, evenimente, personalităţi basarabene, dragoste, prietenie, despre toate acestea subiecte, veți citi în acest blog.

3. Alexandru Leahu

Pe locul al treilea în topul nostru se află blogul lui Alexandru Leahu, un jurnal în care autorul își transpune gândurile și stările sufletești. ”Suflet din boabe de cafea” este un blog despre momentele din viață și despre gândurile autorului.

4. Elena Robu

Chiar dacă este stabilită peste hotare, ”blogul de atitudine” al jurnalistei Elena Robu rămâne în topul preferințelor publicului din Moldova. Pe blog publică articole despre evenimentele de la noi, dar și despre familiile moldovenilor stabiliți peste hotarele țării. Cel mai popular articol al Elenei Robu a fost –  ”Moldova, văzută de un jurnalist italian care a realizat un film de aproape o oră despre țara noastră

5. FineWine

”Fine Wine”, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de vinuri de la noi, vă ține la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul. Tot despre vin e și cel mai popular articol din luna noiembrie – ”Un vin de la Purcari, în top 10 cele mai bune spumante din lume” 

6. Dan Oleinic

Pentru Dan Oleinic, autorul unor serii de articole de pe portalul basarabia.md, blogul e o platformă de atitutidine, libertatate de exprimare și activism civic. Fiind stabilit în Marea Britanie, blogul e ceea ce îl ține conectat la realitatea de acasă. Aici o să găsiți un punct de vedere independent, personal și echidistant a celor mai răsunătoare evenimente din Moldova.

7. Svetlana Matvievici

Lista celor mai populare bloguri este completată de Svetlana Vizitiu și al ei blog ”Orheianca.eu”. Pe blog, autoarea descoperă Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase, evenimentele interesante şi cultura vinului. În luna noiembrie, cu ocazia hramului orașului Orhei, Svetlana a dedicat un articol localității de baștină – ”Ce-ți doresc eu ție, dragul meu Orhei?”.

8. Dumitru Ciorici

Blogul lui Dumitru este locul perfect pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele știri din lumea digitală. Este antreprenor media în R. Moldova și are o experiență bogată în administrarea platformelor de publishing. Pe blog găsiți articole pe diverse subiecte din lumea businessului, aspecte legate de online și social media. E singurul blogger care construiește o comunitate și pe aplicația Telegram. Accesați cel mai popular articol al autorului din luna monitorizată – ”Primul buletin de știri difuzat de televiziunea lui Șor ”

9. Sunt Mamă

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame. În timp ce acordă întreaga atenție familiei și copiilor, autoarea, Anna Casian-Musteață, propune cititorilor o varietate mare de rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte.

10. Gânduri despletite

Anda Vahnovan, autoarea blogului este fostă jurnalistă în Republica Moldova, doctor în ştiinte sociologice, blogger și scriitoare. Acum este stabilită în Anglia și continuă să scrie pe blog, pe care îl consideră ”un loc al stărilor, al amintirilor neșterse și al multor gânduri.” Cel mai interesant articol pentru cititorii ei din luna noiembrie a fost: ”Nu pot decât să-ne-mpăcăm”.

11. Andrei Plop

12. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților. Dacă sunteți cuioși să cunoașteți care sunt preferințele publicului în materie de lectură, citiți articolul – ”Cele mai vândute cărți în Vinerea neagră 2018”.

13. Planeta Mami

14. Stela Botez

Interpreta Stela Botez ține un blog de ceva timp. Autoarea a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău fiind pasionată de muzică mai mult decât altcineva. Pe blog promovează portul popular, oamenii și tradițiile din Republica Moldova. Recent Stela a debutat și în calitate de prezentatoare la un post național de televiziune.

15. Dia’s Kitchen

Un alt blog popular este al Dianei Conea. Pe blogul său Dia’s Kitchen, aceasta împărtăşește cu alţi iubitori şi iubitoare de gătit, secretele ei din bucătărie, oferind o diversitate de rețete, toate pentru fiecare gust. În luna noiembrie, autoare a venit cu ”Sfaturi despre condimentele sănătoase”, pentru toți cititorii săi.

16. Vitalie Coroban

Vitalie Coroban este Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova din 1995, dar și director artisitic al Editurii Cartier. Pe blog prezintă cele mai recente lucrări ale editurii, dar și noutăți din lumea cărților. Articolul ”Cartier de colecție nr. 19. În curând” a fost cel mai popular articol de pe blogul său în luna monitorizată.

17.  Dumitru Alaiba

Blog care promovează activismul civic, în care autorul, Dumitru Alaiba tratează cu seriozitate problemele din societate, dar și vine cu soluții acolo unde e cazul. Specialist în economie și advocacy, bloggerul, ca și persoană implicată în viața social-politică din Moldova, antrenează blogul în promovarea activismului civic și publică materiale de interes public. Cel mai popular articol al lui Dumitru în luna monitorizată a fost: ”Ce înseamnă demisia lui Sergiu Cioclea de la BNM?”

18. Vitalie Vovc

Vitalie Vovc este un scriitor stabilit deja de 17 ani la Paris,  care a început să scrie acum 10 ani. Anul trecut, acesta și-a lansat prima carte – ”Alertă oranj sau pe alocuri viscole”. Pe blog vei găsi ”poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante… un punct de vedere şi doar atât”.

19. Vitalie Cojocari

Jurnalistul Vitalie Cojocari este unul dintre primii bloggeri din Moldova. Cojocari.ro este un blog de familie, care abordează subiecte interesante și în care comunică despre experiențele trăite împreună. Pe blog poți citi articole de tot soiul: despre locuri de vizitat cu familia ori despre filme de văzut împreună.

20. Teotitude

Cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor, Diana Guja, publică pe blog istoriile personale, dar și poveștile de viață a multor femei anonime, care își revendică dreptul de a fi auzite.  Diana este și prezentatoare de emisiune la un canal public de televiziune.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *