TOP 20 bloguri din Moldova – noiembrie 2017


Blogtop a monitorizat în luna noiembrie 150 bloggeri din Moldova și a format topul celor mai activi 20. În clasamentul lunii noiembrie se regăsesc câțiva autori noi pe care vă invităm să-i descoperiți mai jos. Cei 150 bloggeri au publicat 453 articole articole în luna noiembrie. Cele mai populare dintre acestea au fost prezentate anterior într-o analiză separată. Blogtop a publicat recent și topul vloggerilor moldoveni ai lunii noiembrie.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna noiembrie 2017. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină. 

___

1. Svetlana Vizitiu

Svetlana Vizitiu, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți” este liderul clasamentului pentru a 3-a lună consecutiv. Svetlana a obținut această performanță datorită activității sale din perioada monitorizată. Blogul său nu este doar despre pasiunea pentru lectură, dar și despre oameni, destine și istorii de viață. Povestea emoționantă a eroinei din articolul său a devenit virală și a reușit să sensibilizeze mii de oameni.

2. Elena Robu

Elena Robu este cea mai urmărită jurnalistă din Moldova. S-a stabilit recent în Franța, dar rămâne fidelă meseriei și continuă să analizeze cele mai importante evenimente din Moldova. Pe blogul ei veți găsi și rubrica ”vocea diasporei” dedicată inclusiv moldovenilor care se află peste hotare, dar și un jurnal excepțional de călătorii pentru a vă inspira să descoperiți locurile frumoase ale Moldovei și nu doar. În luna noiembrie, Elena Robu a urcat o poziție, clasându-se pe locul cu numărul doi în topul celor mai populare bloguri din Moldova.

3. Alexandru Leahu

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Își exersează talentul literar publicând articole inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră personală și artistică. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, doar în luna noiembrie pe Facebook circa 2400 de fani noi au apreciat pagina blogului, care are în prezent 76.000 fani.  ”Omul singur nu poate  fost cel mai popular articol al lui Alexandru în perioada monitorizată.

4. Nata Albot

Nata Albot, organizatoarea diferitor proiecte, evenimente și festivaluri de caritate, publică frecvent pe blogul nataalbot.md combinând armonios articole pe teme sociale dar și subiecte ce se referă la promovarea tradițiilor din țara noastră. Peste 61.300 de persoane îi urmăresc activitatea pe Facebook.

5. Marin Bodrug

Marin Bodrug este interesat și inspirat de tot ce înseamnă Republica Moldova. Originar din orașul Ungheni, autorul răspândește știrile despre evenimentele din localitatea sa dar și din întreaga țară. În luna noiembrie a menținut o activitatea constantă și foarte activă, publicând pe blog 46 de articole. 

6. Fine Wine

”Fine Wine”, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de vinuri de la noi, vă ține la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul. În această lună, blogul FineWine rămâne pe aceeași poziție, clasându-se pe locul al 6-lea.

7. Radu Frunzari

Crescut în Codrii Orheiului, a îndrăgit de mic legendele și basmele despre trecutul zbuiciumat al acestor meleaguri. Este ferm convins că doar după reîntregirea Moldovei istorice, după ce moldovenii își vor întoarce înapoi Cernăuțiul și Cetatea Albă va fi posibilă unirea Moldovei cu România în cadrul unui nou stat, care se va numi Dacia.

8. Orheianul

Blogul ”Orheianul” a apărut în noiembrie 2015 cu scopul de a promova Orheiul și lucrurile bune care se întâmplă acolo. De atunci, au trecut 2 ani, dar Vasile, autorul blogului, continuă să posteze articole în care încearcă să propună soluții pentru dezvoltarea orașului de baștină.

9. Dumitru Alaiba

Specialist în economie și advocacy, bloggerul Dumitru Alaiba, ca și persoană implicată în viața social-politică din Moldova, antrenează blogul în promovarea activismului civic și publică materiale de interes public. Este inițiatorul mai multor întruniri publice printre care și manifestația împotriva schimbării sistemului electoral. ”Cum întoarcem miliardul, altfel? Impozităm biserica!” a fost cel mai viral articol al autorului în luna noiembrie.

10. Nicolai Andreev

Nicolai Andreev este autorul unei serii de articole ale rubricii Blog, a portalului basarabia.md. Originar din Fălești, autorul se simte nevoit să scrie sub un pseudonim, deoarece în anii de muncă în instituțiile de forță, în diferite contexte, a avut ocazia să cunoască mai mulți reprezentanți ai puterii actuale, nu în cele mai plăcute circumstanțe.

11. Dinca

”Dinca” se regăsește printre cele mai populare bloguri de frumusețe din Moldova. Pe blog găsești tot ce ține de arta frumosului: tutoriale despre machiaj, îngrijirea pielii, a părului, dar și multe altele, dedicate în mod deosebit fetelor. Activitatea ei este urmărită de aproape 3000 de persoane pe Instagram și peste 51.000 de fani pe Facebook. Dinca mai deține și un vlog.

12. Mommy’s Precious

Ana Irina este cunoscută în spațiul virtual ca Mommy’s Precious, mama a doi copii, care trăiește aventura maternității și o savurează din plin. De câțiva ani buni își împărtășește experiența sa de mamă cu alte mii de femei din lumea virtuală. Activitatea ei este îndrăgită de peste 16 mii de persoane pe Facebook. Articolul său despre participarea la un eveniment destinat mamelor care vor să-și transforme hobby-ul într-un business a fost printre cele mai populare articole ale lunii noiembrie.

13. Dumitru Ciorici

Numele lui Dumitru Ciorici este cunoscut de ani buni în mediul online din Moldova. Blogul lui Dumitru este locul perfect pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele știri din lumea digitală. Este antreprenor media în R. Moldova și are o experiență bogată în administrarea platformelor de publishing. Pe blog găsiți articole pe diverse subiecte din lumea businessului, aspecte legate de online și social media. Dumitru a urcat 5 poziții în această lună, clasându-se pe locul 13 din 20. Articolul său a fost și printre cele mai citite în noiembrie: ”Cele 5 motive care m-au făcut să schimb banca unde mă deservesc financiar

14. Anna Casian-Musteață

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame. În timp ce acordă întreaga atenție familiei și copiilor, autoarea, Anna Casian-Musteață, propune cititorilor o varietate mare de rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte.

15. Dia’s Kitchen

Dia’s Kitchen este un blog pentru toate gusturile. Diana, autoarea blogului, își împărtășește secretele culinare și cele mai inedite rețete cu cititorii săi. A început să scrie din aprilie 2016 și de atunci bucură gospodinele cu reteţe simple, dar sănătoase şi gustoase. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le puteți găsi accesând blogul Dianei. În luna noiembrie, Diana a s-a clasat pe aceeași poziție – 15.

16. Vacanțele lui Mircea

Mircea Mitrofan, originar din raionul Cantemir, jurnalist de meserie, activează și locuiește de ceva timp la București.  În timpul liber călătorește mult și își scrie impresiile pe blogul său. Blogul de călătorii “Vacanțele lui Mircea” a fost lansat în anul 2014 și transmite emoțiile din diverse destinații turistice, amintiri frumoase de vacanță și povești de călătorie. Vrea să ne învețe și să ne ajute să călătorim mai bine. Pe blog vei găsi subiecte legate de călătorii, inclusiv informații despre hoteluri, croaziere, oferte și diferite destinații turistice.  

17. Scutelnic Stas

Scutelnic Stas este autorul din spatele blogului fiiopenminded.com. Pe blog abordează nu doar subiecte care sunt actuale, dar care sunt și interesante pentru cititori. Acesta le propune articole din domeniul  businessului, dezvoltare personală, lectură ori divertisment. Blogul a devenit extrem de vizibil și pe Facebook, acolo unde a adunat până în prezent peste 74.000 de mii de fani.

18. Planeta Mami

Planeta Mami este un blog de parenting, care adună o întreagă comunitate în jurul său. Natalia Madan, autoarea blogului,  oferă zilnic o doză de inspiraţie tinerilor părinți! Fiind mămică a doi copii curioşi și foarte activi, știe exact ce anume stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor sau care reţete sănătoase vor fi pe placul ”mofturoșilor la mâncare”. Pe toate le împărtășește cu publicul ei și cu toți cei care au copii.

19. Stela Botez

Stela Botez a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău fiind pasionată de muzică mai mult decât altcineva. Pe blog promovează portul popular și tradițiile din Republica Moldova. ”Muzica era o pasiune pentru mine, acum ea este sensul vieții mele și nu mă văd făcând altceva decât muzică. Am multe de spus prin cântec și va trebui neapărat să o spun, de altfel nu mă voi simți împlinită, de altfel în zadar îmi dă Dumnezeu atâta libertate dacă nu aș folosi-o”, notează Stela într-o descriere personală.

20. Mariana Mereuta – A Blonde Mommy 

A blonde Mommy este un blog de fashion, parenting și beauty fondat de Mariana Mereuta – o tânăra mamă, model și fashion influencer. Publică articole atât în limba engleză cât și în limba română, mereu însoțite de fotografii care redau în cele mai mici detalii frumusețea unei vestimentații alese cu gust.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *