TOP 20 bloguri din Moldova – mai 2019


___

Să vedem care au fost cei mai buni autori de bloguri din Moldova în ultima lună de primăvară. În luna monitorizată, în bătălia Blogtop au intrat 298 autori, care au publicat 695 articole. Subiectele virale ale lunii au fost prezentate anterior în Blogtop Overview.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna mai 2019. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Svetlana Vizitiu

Liderul clasamentului din mai este Svetlana Vizitiu, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, participanții căruia se întâlnesc periodic pentru a împărtăși cu povestea de viață. Autoarea scrie despre lectură, oameni, destine și istorii de viață. Svetlana a revenit pe prima poziție în topul Blogtop după o perioadă de 6 luni.

2. Elena Robu

Cu o poziție mai jos o găsim pe jurnalista Elena Robu, care în ciuda faptului că este stabilită peste hotarele țării, rămâne fidelă meseriei și continuă să analizeze cele mai importante evenimente din Moldova.

3. Talina Samoila

Talina Samoila ține un blog culinar condimentat cu dragoste, unul cu rețete ușoare, efectuate pas cu pas, scrise în limbile română și rusă. În acest blog culinar, împărtășește tuturor dragostea față de bucate și gătit, oferind o diversitate de rețete, toate pentru fiecare gust.

4. Marina Pînzaru

Marina Pînzaru este o jurnalistă de televiziune pentru care dorința de a schimba ceva a hotărât-o să se mute în Portugalia. Temele abordate sunt diverse. Aici vei descoperi istoriile reale ale unei moldovence plecate peste hotare. Intră pe blog și te convinge.

5. Andrei Plop

Andrei Plop este un blogger politic din Moldova. Pe blog comentează ultimele evenimente, dar și vine cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

6. Georgeta Babin

Blog destinat profesorilor de biologie. Materiale didactice, proiecte de lecție și alte lucruri utile cadrului didactic vei găsi pe paginile blogului.

7. Elena Mocan

Elena, autoarea blogului afirmă că e pasionată de tot ce este artă, călătorii, cărți și frumos. ”Cu un pic de umor, easy-going attitude și o ceașcă de ceai”, așa prinde viață blogul Elenei Mocan.

8. Dia’s Kitchen

Dia’s kitchen este un blog pentru toate gusturile, la propriu. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le găsiți la Dia’s Kitchen, blogul care îți va înlocui, desigur, caietul cu rețete tradițional.

9. Severe Weather Moldova

Severe Weather Moldova este un blog despre vreme al unui pasionat de meteorologie, care apare pentru prima dată în topul Blogtop. Pentru cei care vor să știe cum va fi vremea, recomandăm cu drag acest blog.

10. Eugenia Crețu

”Cuvintele sunt magice, ele creează și distrug punţi, ziduri, destine, relaţii, tăcerii. Ecoul cuvintelor deseori dăinuie zile, luni, ani pe buzele, în ochii, în lacrimile, amintirile și sufletele noastre”, așa își descrie Eugenia Crețu blogul său, unde încearcă să ne transmită ceea ce gândește și simte. Dacă v-am făcut curioși, abonați-vă la blogul ei de viață.

11. Fine Wine

12. Rețete din bucătăria Danielei

Blogul Danielei Diaconu este locul unde împărtășește micile secrete din bucătăria ei. Își surprinde cititorii cu bucate atât simple, cât și mai sofisticate, dar mereu gustoase. Îi place să experimenteze, să-și personalizeze rețetele și să le adapteze condițiilor de casă, astfel încât fiecare gospodină să le poată încerca.

13. Gheorghe Erizanu

14. Leahu Alexandru

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, fiind apreciat de peste 85.700 de fani pe Facebook.

15. Sanda Diviricean

Sanda Diviricean completează topul cei mai populari autori din Moldova. Este psiholog, psihoterapeut, trainer și nu în ultimul rând, președintele Fundației Culturale J.S. Bach, care de șase ani organizează un festival internațional de muzică clasică.”Sanda’s life” este locul unde vei citi despre proiectele sale de suflet.

16. Anastasia Pagodina

Anastasia Pagodina este una dintre autoarele portalului Basarabia.md. Acolo își expune părerea despre evenimentele din Republica Moldova. Pentru autoare blogul ”este o platformă pentru exprimarea liberă, prin care îmi expun gândurile, ideile, inițiativele și argumentele.”

17. Anna Smolnițchi

Anna Smolnițchi este o jurnalistă din Moldova. Este mama a doi copii, iar pe blog scrie despre oameni, călătorii, alimentație și copiii săi. Te invităm să descoperi povestea de viață a Annei Smolnițchi și tot ce are de spus pe blogul ei.

18. Teotitude

Pe blogul Dianei Guja, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor o să găsești nu doar istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile de viață a multor femei curajoase, care vor să fie auzite.

19. Aurelia Obreja

Un blog unde ”majoritatea textelor se scriu singure, dintr-o răsuflare, sau poate din două”. Așa își descrie blogul autoarea lui. Un blog despre oameni și cărțile de pe raft ale Aureliei Obreja, dar și despre călătorii.

20. Nata Bodiu

Experiența acumulată pe parcursul 35 de ani a facut-o să tragă unele concluzii. A creat blogul într-o euforie și naivitate în 2010, dar spune ”că abia acum am suficientă putere și destule cuvinte ca să pot împărtăși din emoții, experiențe și chiar din greșeli.”

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *