TOP 20 bloguri din Moldova – mai 2018


Blogtop vă invită lunar să descoperiți care au fost cei mai buni autori de bloguri din Moldova. Deși numărul de bloggeri activi a fost într-o ușoară scăderea în ultimii ani, calitatea blogurilor a crescut semnificativ. Astăzi vedem tot mai puțini autori care scriu ”de dragul scrisului”, și tot mai multe persoane care și-au transformat pasiunea de a scrie într-un stil de viață, reușind totodată să formeze comunități active în jurul blogului.  

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna mai 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

Și în acestă lună locul de frunte în topul celor mai populare bloguri îl ocupă jurnalista Elena Robu. În mai, autoarea a realizat o performanță de neegalat, obținând pentru articolul său ”Un italian despre moldoveni: Formali și plictisitori, beau prea mult și nu pun familia pe primul loc în lista valorilor” peste 14.300 de aprecieri, distribuiri și comentarii în social Media.

2. Alexandru Leahu

Alexandru este de meserie profesor de matematică, dar îi place mult să scrie. Blogul  ”Suflet din boabe de cafea” este un jurnal personal, care merită a fi citit la o ceașcă de cafea în diminețile de vară.

3. Svetlana Vizitiu

Svetlana Vizitiu este preşedintă a Clubului  ”Impresii din viaţă şi cărţi”, prin intermediul căruia promovează personalităţile remarcabile din societatea noastră. Svetlana a fost desemnată Bloggerița Anului 2016 la concursul anual organizat de către Compania TeleRadio Moldova. Astăzi continuă să publice articole care aduc în vizor povești de viață și istorii interesante.

4. Fine Wine

Fine Wine este ”blogul vinurilor bune din Moldova”. Un întreg ghid al vinurilor, în care autorul, Andrei Cibotaru împărtășește din secretele vinului. Pe blog vei găsi nu doar istorii și informații valoroase despre cultura vinului, dar și rețete combinate cu cele mai selecte dintre vinurile Moldovei.

5. Marin Bodrug

Marin Bodrug este absolvent al Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative și bloggerul care nu rămâne indiferent la tot ce se întâmplă în localilatea de baștină Ungheni, dar și în toată țara. Acesta publică într-un timp util știri pe diferite subiecte. Cel mai popular articol al lui Marin în luna mai a fost: ”Festivalul Castanilor: Toate drumurile duc la Ungheni”.

6. Svetlana Matvievici

Republica Moldova este o inspirație și pentru bloggerița Svetlana Matvievici, care a decis să își promoveze țara în care s-a născut, fapt pentru care e apreciată de mii de cititori care îi urmăresc constant activitatea. Pe blog scrie despre oamenii pozitivi, cultura vinului, locurile frumoase pe care le vizitează și evenimentele interesante din Moldova.

7. Marina Pinzaru

Marina Pinzaru este o jurnalistă pentru care dorința de a schimba ceva a hotărât-o să se mute în Portugalia. A debutat în calitate de blogger în 2017, iar motto-ul blogului este ”Niciodată nu spune niciodată”. Aici vei descoperi istoriile reale ale unei moldovence plecate peste hotare ori vei urmări periodic liste cu filme pe gustul tuturor.

 

8. Lola Majeure

Lola Majeure este pseudonimul unei femei necunoscute care a cucerit publicul cu poveștile fără perdea, pe care le publică regulat pe blogul său. Un real succes au avut și cele trei cărți scoase de sub tipar cu același pseudonim misterios.

9. Garage Food

Se zice că bărbații sunt cei mai buni bucătari din lume. Ivan este un exemplu. Blogul său însă nu este doar unul de culinărie. Autorul propune rețete proprii pentru cele mai simple, dar savuroase bucate, dar și o categorie aparte destinată recenziilor pentru vinurile autohtone.

10. Mommy’s Precious

11. Orheianul

Acest blog există din 2015, iar autorul său, Vasile, prin intermediul blogului promovează Orheiul și lucrurile bune care se întâmplă acolo. În scopul de a-și dezvolta locul de baștină, Vasile încearcă prin articolele sale să dezbată diverse probleme ale orașului, dar și să propună soluții pentru rezolvarea acestora.

12. Gheorghe Erizanu

Gheorghe Erizanu este un eseist, jurnalist, publicist, om de afaceri, om de cultură și scriitor român din Chișinău. Gheorghe Erizanu este fondatorul și directorul editurii Cartier, una din editurile de prestigiul din spațiul limbii române. Pe blog publică recenzii, dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

13. Ana Ciorici

Ana este makeup artist și mamă a doi copii. Pe blog poți descoperi împreună cum e să crești doi copii, să călătorești cu ei, să faci tutoriale de makeup și să redescoperi moda cu ținute stilate. În luna mai, Ana a călătorit în Portugalia, iar dacă sunteți curioși cum și-a petrecut vacanța, vă îndemnăm să-i accesați blogul.

14. Dia’s Kitchen

Un alt blog delicios este al Dianei Conea. Aceasta împărtăşește cu alţi iubitori şi iubitoare de gătit, rețete care de care mai delicioase. În bucătăria virtuală a Dianei poți găsi rețete pentru deserturi, salate, gustări și multe alte idei prețioase care sigur îți vor face din ochi.

 

15. Gânduri despletite

 ”Gânduri despletite” este blogul Andei Vahnovan , care în viziunea ei este un refugiu sufletesc. Un loc al stărilor, al amintirilor neșterse și al multor gânduri. Este născută în Chișinău, școlită la Cluj-Napoca, iar acum stabilită în Anglia. Încearcă să descopere altă lume, dar să rămână aceeași – curioasă și mereu în căutarea fericirii.

16. Mihai Burciu

Mihai Burciu este un cunoscut jurnalist sportiv din Moldova, care mai deține și un blog. Autorul s-a dedicat mult timp unor proiecte sportive din țară, dar de o perioadă este plecat peste hotarele țării. Dacă ești interesat în mod special de sport, atunci urmărește blogul lui Mihai pentru mai multe noutăți din lumea sportului.

17. Mama Moldova

Ekaterina Mikitenko este autoarea din spatele blogului ”Mama Moldova”. Tot ea este fondatoarea ”Școlii maternității conștiente”, jurnalistă și mamă a doi copii. Aici vei găsi articole în limba rusă, dedicate maternității, stilului de viață sănătos și istoriile celor mai creative mămici din Moldova.

18. Scutelnic Stas

Scutelnic Stas este autorul blogului fiiopenminded.com. Pe blog abordează nu doar subiecte care sunt actuale, dar care sunt și interesante pentru cititori. Acesta le propune articole din domeniul  businessului, dezvoltare personală, lectură sau divertisment. Dacă vrei să știi care sunt 7 greșeli  în educație care omoară liderul din copilul tău, atunci trebuie să-i accesezi blogul.

19. Vitalie Cojocari

Vitalie Cojocari este un jurnalist din Republica Moldova, corenspondent la ProTV România și care are și un blog de familie. Aici scrie despre locurile vizitate împreună cu cei dragi și lucrurile interesante pe care le fac împreună. În mai, Vitalie împreună cu familia a fost la munte, iar ca să vedeți cum și-au petrecut timpul și ce impresii au avut, puteți să vizionați clipul video de pe vlogul lor.

20. Igor Guzun

Igor Guzun este scriitor și director al Agenției de PR și publicitate URMA ta. Cartea sa care i-a adus celebritate este ”VINIL”, care a fost primită cu aplauze din partea publicului.  Împreuna cu echipa sa de la URMA ta a lansat, în anul 2012, portalul www.stiripozitive.eu.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *