TOP 20 bloguri din Moldova – iunie 2018


În prima lună de vară, bloggerii din Moldova au abordat teme diferite în articolele lor. De la  povești de viață până la reflectarea evenimentelor politice din această perioadă. Un fapt îmbucurător pentru că oferă cititorilor o gamă largă de subiecte și informații. 

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna iunie 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

Liderul incontestabil al clasamentului Blogtop este jurnalista Elena Robu. Un blog de atitudine cu povești de viață, cazuri sociale și analize ale celor mai importante mișcări de pe arena politică din Moldova. În luna iunie, Elena a reflectat evenimentele din Chișinău în urma invalidării alegerilor locale.

2. Svetlana Vizitiu 

Următorul blog după preferințe publicului este cel al fondatoarei Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu. Relaţii interumane, drepturile omului, poveşti reale, sociale, evenimente, personalităţi basarabene, dragoste, prietenie – despre toate acestea subiecte, impresii şi confruntări veți găsi în acest blog.

3. Alexandru Leahu

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, fiind apreciat de peste 82.000 de fani pe Facebook.

4. Svetlana Matvievici

Blogul de travel și lifestyle al orheiencei care descoperă Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase a ajuns pe poziția cu numărul patru. Vrea să inspire oamenii să călătorească cât mult, dar și să-i motiveze să descopere frumusețea turistică a Moldovei.

5. Marin Bodrug

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile din orașul Ungheni dar și din toată țara, atunci trebuie să citiți blogul lui Marin Bodrug. Tot ce te-ar putea interesa în legătură cu orașul Ungheni, găsești pe blogul autorului. Comparativ cu luna mai, Marin s-a clasat pe aceeasi poziție.

6. Orheianul

Un alt blogger care reflectă evenimentele din localitatea de baștină este Vasile, prin intermediul căruia poți descoperi orașul Orhei și lucrurile bune care se întâmplă acolo. În scopul de a-și dezvolta locul de baștină, Vasile încearcă prin articolele sale să dezbată diverse probleme ale orașului, dar și să propună soluții pentru rezolvarea acestora.

7. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților. Dar tot aici puteți să vă inspirați pentru următoarele lecturi.

8. Teotitude

Autoarea blogului, Diana Guja, cunoscuta susținătoare ale drepturilor femeilor, este vocea a multor femei care scriu anonim pe pagina blogului. Diana Guja și-a transformat blogul într-o adevărată comunitate online, în care povestește istoriile de viață a multor femei, care au dreptul de a fi auzite.

9. Dia’s Kitchen

Rețete culinare delicioase, tradiționale și moderne, simple și sănătoase, toate astea le găsiți pe blogul Dia’s Kitchen, în care autoarea își împărtășește secretele culinare și cele mai inedite rețete cu cititorii săi.

10. Fine Wine

11. Ana Ciorici

Ana este makeup artist și mamă a doi copii. Pe blog poți descoperi împreună cum e să crești doi copii, să călătorești cu ei, să faci tutoriale de makeup și să redescoperi moda cu ținute stilate. În luna monitorizată, Ana a împărtășit cu cititorii ei câteva lucruri pe care le implementează în creșterea și educarea copiilor ei.

12. Stas Scutelnic

Dorești să citești un blog care să te ajute în drumul spre dezvoltarea ta personală, atunci trebuie să citești ”Fii Open Mind”.  Scutelnic Stas , autorul blogului, abordează nu doar subiecte care sunt actuale, dar care sunt și interesante pentru cititori. Acesta le propune articole din domeniul  businessului, dezvoltare personală, lectură sau divertisment.

13. Anna Casian-Musteață 

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame.  Pe blog vei găsi următoarele categorii: ”Sfaturi”, ”Interviuri” sau ”Învingem cancerul”, categorie în care autoarea promite să-și împărtășească experiența pentru părinții aflați în aceeași situație.

14. Victoria Morozov

Victoria Morozov este o tânără pasionată de voluntariat. Ajută persoanele vulnerabile, îndeosebi copiii și nimic altceva nu o face mai împlinită decât atunci când aceștia sunt fericiți, sătui, la călduț, alături de părinți sau pur și simplu zâmbind. Este un blog despre voluntariat, oameni care inspiră și alte subiecte frumoase din domeniul social.

15. Nina Cotorobai

Nina Cotorobai este originară din Chișinău, are 32 de ani, de profesie este jurnalistă, dar de 7 ani e stabilită în Padova, Italia. Dintotdeauna a fost pasionată de oamenii și istoriile lor.  Prin intermediul blogului aceasta îi scoate din anonimat și le publică istoriile, de la care putem învăța multe.

16. Dumitru Alaiba

Dumitru Alaiba este un alt blogger cunoscut și unul dintre cei mai prezenți autori din domeniul activismului civic. Pe blog, specialistul în economie și advocacy își exprimă public opinia vis-à-vis de cele mai notorii evenimente din Moldova.

17. Marina Pinzaru

Marina Pinzaru este o jurnalistă de televiziune pentru care dorința de a schimba ceva a hotărât-o să se mute în Portugalia. Temele abordate sunt diverse. Aici vei descoperi istoriile reale ale unei moldovence plecate peste hotare ori vei urmări periodic liste cu filme pe gustul tuturor.

18. Lola Majeure

Lola Majeure este pseudonimul unei femei misterioase, a cărei identități încă nu este cunoscută. În 2015 lansează primul ei roman ”Sweet Vera Cruz”, care se bucură de un real succes și este reeditat în 2016. Urmează ”7 zile în Rai”, iar în 2017 de sub tipar a ieșit și ultima sa carte – ”Dirty Vera Cruz”.

19. Mama Moldova

Ekaterina Mikitenko este autoarea blogului ”Mama Moldova”. Tot ea este fondatoarea ”Școlii maternității conștiente”, jurnalistă și mamă a doi copii. Aici vei găsi articole în limba rusă, dedicate maternității, stilului de viață sănătos și istoriile celor mai creative mămici din Moldova.

20. Fii Popular 

”Fii Popular” este blogul care promovează portul popular, evenimentele și tradițiile popularedin Republica Moldova. Este întreținut de Stela Botez, interpreta de muzică populară cu o dragoste profunsă pentru tot ce este traditional şi cultural.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *