TOP 20 bloguri din Moldova – iulie 2018


Blogtop a monitorizat în luna iulie 275 bloggeri din Moldova și 640 articole publicate, formând topul celor mai populari 20. În clasamentul lunii se regăsesc câțiva autori noi pe care vă invităm să-i descoperiți mai jos. 

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna iulie 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

Și de acestă dată în fruntea clasamentului se află jurnalista Elena Robu. Un blog de atitudine cu povești de viață ale moldovenilor plecați în lumea mare, cazuri sociale și analize ale celor mai importante evenimente din Moldova.

2. Svetlana Vizitiu 

Pe locul secund se află blogul Svetlanei Vizitiu. Relaţii interumane, drepturile omului, poveşti reale, sociale, evenimente, personalităţi basarabene, dragoste, prietenie – despre toate acestea subiecte, impresii şi confruntări veți găsi în acest blog.

3. Jurnalul unei femei puternice

”Jurnalul unei femei puternice” este un blog și totodată, o întreagă comunitate, în care femeile au decis să lupte și să se susțină reciproc. O platformă în care sunt publicate articole dedicate diferitor subiecte: sănătate, frumusețe, psihologie, lifestyle. Acestea și multe alte categorii interesante puteți să le accesați pe pagina blogului.

4. Teotitude

Autoarea blogului, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor, Diana Guja, și-a transformat blogul într-o adevărată comunitate online, unde fiacare își poate spune povestea. Pe pagina sa de blog o să găsiți nu doar istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile de viață a multor femei anonime, care își revendică dreptul de a fi auzite.

5. Garage Food

Garage Food este blogul unui bucătar amator. Pe lângă rețete o să găsești și o categorie specială de articole despre gastronomie și multe alte lucruri interesante. De asemenea, iubitorilor de vin le este destinată o secțiune întreagă, în care o să găsiți recenzii pentru diferite vinuri autohtone.

6. Alexandru Leahu 

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Își expune cu regularitate gândurile și scrie articole cu caracter personal, inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră unică și artistică.

7. Vitalie Cojocari

Vitalie este un jurnalist din Moldova care activează în prezent la ProTV Romania. Cojocari.ro este un blog de de familie, care abordează subiecte interesante și care comunică despre experiențele trăite împreună. Aproape fiecare articol este susținut și de un clip video, pe care îl publică pe canalul său de YouTube.

8. Gheorghe Erizanu

Gheorghe Erizanu este un blogger, eseist, jurnalist, publicist, om de afaceri, om de cultură și scriitor român din Chișinău. Din 1995, Gheorghe Erizanu este fondatorul și directorul editurii Cartier. Pe blog publică recenzii, dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

9. Ana Casian-Musteață

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame. Pe blog vei găsi următoarele categorii: ”Băcătărim”, ”Frumusețe” sau ”Învingem cancerul”, categorie în care autoarea promite să-și împărtășească experiența pentru părinții aflați în aceeași situație.

10. Dia’s Kitchen

11. Dumitru Alaiba

Dumitru Alaiba este un alt blogger cunoscut și unul dintre cei mai prezenți autori din domeniul activismului civic. Pe blog, specialistul în economie și advocacy își exprimă public opinia vis-à-vis de cele mai notorii evenimente din Moldova. NON-VIOLENȚA este crucială. Acum, mai mult ca niciodată –  acesta este cel mai popular articol al lui Dumitru din luna iulie.

12. Cristina Gurez

Cristina’s Journal este blogul jurnalistei pasionată de călătorii – Cristina Gurez, și a fost lansat în septembrie 2012, trecând printr-o serie de schimbări și devenind un jurnal de călătorii. Pe blog găsiți impresii, recomandări, experiențe și fotografii din țările vizitate până acum, dar și din Moldova.

13. Marin Bodrug

Un blog pentru cei care doresc să fie la curent cu noutățile din orașul Ungheni dar și din toată țara. Tot ce te-ar putea interesa în legătură cu orașul Ungheni, o găsești pe blogul lui Marin Bodrug.

14. Fine Wine

”Fine Wine” este un blog pentru cei care vor să cunoască mai multe despre consumul de vin sau ultimele noutăți din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul.

15. Viorica Ataman

Blogul travelblog.md poartă semnătura Vioricăi Ataman, omul îndrăgostit cu mare pasiune de călătorii. Pe blogul ei poți citi despre situri arheologice, despre orașe bătătorite la pas, despre obiectivele turistice din cele peste 270 de orașe din 33 de țări cât a reușit să le viziteze până acum.

16. Gânduri despletite

”Gânduri despletite” este blogul Andei Vahnovan , care în viziunea ei este un refugiu sufletesc. Un loc al stărilor, al amintirilor neșterse și al multor gânduri. Este născută în Chișinău, școlită la Cluj-Napoca, iar acum stabilită în Anglia. Încearcă să descopere altă lume, dar să rămână aceeași – curioasă și mereu în căutarea fericirii.

17. Andrei Curăraru

Andrei Curăraru este un cunoscut blogger, activist civic dar și lector superior al unei universități din Moldova. Pe blog abordează o varietate de subiecte, dar totodată vine cu o părere proprie despre realitatea socială din Moldova. Citește și călătorește prin întreaga lume. Ia-ți Facebook-ul înapoi a fost cel mai popular articol al lui Andrei în luna iulie.

18. YinYang 

Autorul următorului blog ne invită să descoperim Coreea de Nord – “Ţara dimineţilor liniştite”, pentru că ne asigură că avem multe de învăţat despre această țară uimitoare. Muzică, dans, arte marţiale, filme şi seriale, cărţi, gastronomie, sociologie, educaţie, cultivare, despre toate acestea pe blogul YinYang.

19. Nina Cotorobai

Nina Cotorobai este originară din Chișinău, are 32 de ani, de profesie este jurnalistă, dar de 7 ani e stabilită în Padova, Italia. Însă aceasta nu o împiedică a scrie despre oamenii frumoși din Republica Moldova. Pe blog vei găsi articole despre familie, maternitate, educație și istorii de la care vă puteți inspira.

20. Aurelia Obreja

Un blog unde ”majoritatea textelor se scriu singure, dintr-o răsuflare, sau poate din două”. Așa își descrie blogul autoarea lui. Un blog despre oameni și cățile de pe raft ale Aureliei Obreja.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *