TOP 20 bloguri din Moldova – februarie 2018


Blogtop continuă să monitorizeze bloggeril din Republica Moldova. În topul lunii februarie am monitorizat 243 bloggeri, iar 20 cei mai activi îi găsiți în clasamentul de mai jos. Cei mai populari 20 de bloggeri înregistrați pe Blogtop au publicat, în luna februarie 292 articole, iar cele mai virale au fost prezentate anterior într-o analiză separată. În luna februarie, în clasamentul Blogtop o să găsiți 7 autori noi, pe care vă invităm să-i descoperiți. 

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna februarie 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

În februarie, Elena Robu își menține poziția de lider al clasamentului Blogtop. Elena Robu este o cunoscută jurnalistă din Moldova, de ceva timp stabilită în Franța. Acest fapt, însă, nu o împiedică să fie cu ochi pe toate evenimentele sociale și politice din Moldova.

2. Svetlana Vizitiu

Următorul blog după preferințe publicului este cel al fondatoarei Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu. Un blog despre lectură, oameni, destine și istorii de viață.

3. FineWine

”Fine Wine” este blogul unui cunoscut pasionat de vin, Andrei Cibotaru. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul.

4. Nina Cotorobai

Nina Cotorobai este originară din Chișinău, are 32 de ani, este de profesie jurnalistă și e stabilită de 7 ani în Padova, Italia. Pe blog vei găsi articole despre familie, maternitate și educație.

5. Alexandru Leahu

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, fiind apreciat de peste 81.000 de fani pe Facebook.

6. Stela Botez

Stela Botez a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău fiind pasionată de muzică mai mult decât altcineva. Pe blog promovează portul popular și tradițiile din Republica Moldova.

7. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

8. Vitalie Vovc

Vitalie Vovc este un scriitor stabilit deja de 17 ani la Paris,  care a început să scrie acum 10 ani. Anul trecut, acesta și-a lansat prima carte – ”Alertă oranj sau pe alocuri viscole”. La eveniment au fost prezenți colegii de breaslă, dar și cei interesați de creația acestuia.

9. Nata Albot 

Nata Albot este un jurnalist, blogger, prezentatoare tv și un cunoscut producător de evenimente. Autoarea publică frecvent pe blogul nataalbot.md, combinând util articole pe teme sociale dar și subiecte ce se referă la promovarea tradițiilor din țara noastră.

10. Lilia Calancea

Lilia Calancea este o altă scriitoare din Republica Moldova. Până a-și începe activitatea ca scriitoare, autoarea publica texte pe blogul său, fără a-și dezvălui identitatea. Acum scrie pe un ”blog de vineri”, pe care putem să-l citim în fiecare zi.

11. Dumitru Slonovschi

12. Valeriu Saharneanu

Jurnalistul Valeriu Saharneanu își dedică blogul subiectelor de actualitate politică din Republica Moldova. Deopotrivă, cercetează fenomenele sociale precum libertatea presei, independența jurnalistului, lupta contra corupției, cauzele sărăciei etc., despre care vorbește pe blogul său.

13. Ștefan Secăreanu

Pe blogul său, jurnalistului și omul politic din Moldova, Ștefan Secăreanu comentează ultimele evenimente, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

14. Liusea Portarescu

Liusia Portarescu este o tânără mamă, care împarte momentele din viața cu cititorii săi. Pe blog îi place să povestească despre familia ei și să ofere multe informații utile mămicilor sau viitoarelor mămici.

 

15. Teotitude

Cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor, Diana Guja, publică pe blog istoriile personale, dar și poveștile de viață a multor femei anonime, care își revendică dreptul de a fi auzite.  Diana este și prezentatoare de emisiune la un canal public de televiziune.

16. Sergiu Beznițchi

Cine nu știa, jurnalistul, Sergiu Beznițchi ține și un blog. Pe lângă alte activități cotidiene, acesta reușește să publice articole pe diverse teme. De asemenea, Sergiu a colaborat și cu scriitorul Igor Guzun, publicând o carte plină de jocuri de cuvinte, umor inteligent și gânduri inedite.

17. Dia’s Kitchen

Dia’s kitchen este un blog pentru toate gusturile, la propriu. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le găsiți la Dia’s Kitchen.

18. Marin Bodrug

Marin Bodrug este profund interesat de orașul natal Ungheni, dar și de întreaga țară, articolele sale reflectă situația politică, dar și socială nu doar a localității de baștină, dar și a întregii țări.

19. Mircea Mitrofan

Mircea Mitrofan, originar din raionul Cantemir, jurnalist de meserie, activează și locuiește de ceva timp la București. Blogul său este un veritabil jurnal de călătorie. Pe blog veți găsi subiecte legate de călătorii, inclusiv informații despre hoteluri, croaziere, oferte și diferite destinații turistice.

20. Vitalie Cojocari

Jurnalistul Vitalie Cojocari este unul dintre primii bloggeri din Moldova.  Cojocari.ro este un blog de familie, care abordează subiecte interesante și în care comunică despre experiențele trăite împreună. Recent Vitalie a început și un vlog.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *