TOP 20 bloguri din Moldova – aprilie 2019


___

Un nou clasament Blogtop îți prezintă cele mai populare 20 de bloguri din Moldova din luna aprilie.

În bătălia pentru cele mai populare bloguri au intrat 298 autori, care au publicat 771 articole. Cele mai populare materiale ale lunii au fost prezentate anterior în Blogtop Overview.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna aprilie 2019. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

___

1. Elena Robu

Liderul absolut al clasamentului celor mai populare bloguri din Moldova este nimeni alta decât jurnalista Elena Robu, care pentru a 4-a oară consecutiv ocupă locul de frunte în topul Blogtop. În luna monitorizată, articolul ”Efectele hormonilor din carne: La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente”, a adunat peste 1,5 mii de aprecieri, comentarii și distribuiri în Social Media.

2. Svetlana Vizitiu 

Svetlana Vizitiu este fondatoarea Clubului Impresii din viață și cărți, participanții căruia se întâlnesc periodic pentru a împărtăși cu povestea de viață. Pentru a treia oară consecutiv, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu se poziționează pe locul secund în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Autoarea scrie despre lectură, oameni, destine și istorii de viață.

3. Alexandru Leahu

Alexandru Leahu este autorul din spatele blogului ”Suflet din boabe de cafea”, un spațiu în care autorul își exteriorizează gândurile despre tot ce vrea să împărtășească cu cititorii lui. Alexandru are priză și pe rețelele de socializare, acolo unde este urmărit de peste 85 de mii de oameni.

4. Plop Andrei

Andrei Plop este un blogger politic. A absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Facultatea de Drept. Susține valorile democratice și pe blog își împărtășește ideile despre democrație, libertatea de gândire și de exprimare.

5. Sanda’s life

Sanda Diviricean completează topul cei mai populari autori din Moldova. Sanda’s life este locul unde vei citi despre proiectele sale de suflet.  Este psiholog, psihoterapeut, trainer și nu în ultimul rând, președintele Fundației Culturale J.S. Bach, care de șase ani organizează un festival internațional de muzică clasică. ”Unde și când se pierd femeile dacă la un moment dat simt că trebuie să se regăsească?” a fost cel mai popular articol al autoarei în luna aprilie.

6. Valeriu Saharneanu

Actualitatea politică din Republica Moldova: tendințe politice interne și geopolitice, actori politici, instituții ale statului, partide, lideri și problema de integritate, moralitatea în politică. Despre toate astea și despre mai multe veți citi pe blogul jurnalistului Valeriu Saharneanu.

7. Dia’s Kitchen

Dia’s Kitchen este blogul Dianei Conea, un blogger pasionat de gătit. Rețete Dianei îți vor prinde bine atunci când ești în criză de idei, pentru că pe blog vei găsi rețete simple, dar și delicoase în același timp.

8. Fine Wine

”Fine Wine” este blogul lui Andrei Cibotaru, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri din domeniul vinicol. Cunoaște mai multe despre consumul de vin, află ultimele despre noutățile din acest domeniu și citește recenziile autorului despre vinuri pe ”Blogul vinurilor bune”.

9. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

10. Anna Smolnițchi

Anna Smolnițchi este o jurnalistă din Moldova. Este mama a doi copii, iar pe blog scrie despre oameni, călătorii, alimentație și copiii săi. Vă invităm să descoperiți povestea de viață a Annei Smolnițchi și tot ce are de spus pe blogul ei.

11. Rosian Vasiloi

12. Anna Casian-Musteață

Anna Casia-Musteață este autoarea blogului www.suntmama.com. Aici găsești totul despre și pentru mame. Acordă întreaga atenție familiei și copiilor, dar cititorilor ei, cărora le propune rețete culinare, lecții de handmade, sfaturi cum să îți crești picii și recenzii de carte.

13. Orheianca.eu

14. Teotitude

Diana Guja este cunscuta apărătoare a drepturilor femeilor. Prin articolele sale, Diana își dorește consolidarea unei adevărate comunități ale femeilor, în care să fie aduse în discuție subiecte care contează. Încă de la început a încearcat să pună în lumină problemele cu care se confruntă femeile.

15. Lola Majeure

Lola Majeure este pseudonimul unei femei misterioase, a cărei identități încă nu este cunoscută. În 2015 lansează primul ei roman ”Sweet Vera Cruz”, care se bucură de un real succes și este reeditat în 2016. Urmează ”7 zile în Rai”, iar în 2017 de sub tipar a ieșit și ultima sa carte – ”Dirty Vera Cruz”. Cel mai accesat articol al autoarei a fost: ”Ce-o să iasă din tine?!”.

16. Cristina Gurez

Cristina Gurez deține gurez.md, un blog de călătorii și lifestyle. Jurnalista este o tânără pasionată de călătorii și îndrăgostită de oamenii pozitivi, iar despre asta scrie pe blogul ei. Dacă vrei să călătorești împreună cu Cristina, urmărește-i blogul.

17. Victoria Donțov

În topul celor mai populare bloguri intră și Victoria Donțov, al cărei blog se găsește pentru prima dată în topul Blogtop. Lectura este pasiunea autoarei, iar pe blog scrie despre oameni și valori, despre călătorii sau despre cărți. Scotocind pe blog poți să faci rost și de o listă de cărți, realizată cu ajutorul cititorilor fideli ai blogului.

18. Marin Bodrug

Marin Bodrug, absolventul Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative este cunoscut pentru blogul său în care publică articole despre orașul Ungheni. Autorul este la curent cu tot ce se întâmplă în oraș și pe blog răspândește știrile din localitatea sa, dar și din întreaga țară. Unul dintre articolele sale din aprilie a fost: ”StopFake // Konsomoliscaia Pravda (kp.md) incintă la ură interetnică și manipulează grav opinia publică”.

19. Anda Vahnovan

”Gânduri despletite” este blogul Andei Vahnovan , care în viziunea ei reprezintă un refugiu sufletesc. Este mutată de ceva timp în Anglia, unde își caută fericirea și încearcă să descopere o altă lume. Pentru autoare blogul rămâne un loc al amintirilor neșterse și al multor gânduri, iar în luna aprilie, Anda ne-a mărturisit ceva cu totul personal în articolul ei  – ”Gânduri despletite în prag de patruzeci”.

20. Eugenia Crețu

Eugenia Crețu este autoarea din spatele blogului ”Licurici de suflet”. ”Cred în faptul că fiecare dintre noi este un licurici. Nu ne rămâne decât să ne regăsim pe noi înșine și pe cei din jur” așa își descrie Eugenia blogul, unde încearcă să ne transmită ceea ce crede și ceea ce gândește. Cel mai apreciat, distribuit și comentat articol din luna monitorizată a fost – ”(Ne)liniște”. 

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *