Am lansat blogtop.md!

 

La data de 5 iulie, a fost lansat Blogtop.md, site-ul care vine să conecteze toți bloggeri și vloggerii din Republica Moldova pe o platformă comună. Blogtop.md își propune să relanseze blogosfera moldovenească, dar totodată să impulsioneze ”vlogosfera” care abia este la început de cale în țara noastră.

Vizitatorii site-ului vor putea accesa dintr-un singur loc mii de articole și clipuri video de pe blogurile și vlogurile moldovenești, dar în același timp pot vizualiza care este cel mai popular conținut din ziua respectivă.

Blogtop.md oferă câteva funcționalități utile și inovative, atât pentru autori, cât și pentru publicul larg:

– Agregator de conținut care va afișa date de pe cel puțin 1000+ bloguri și 70+ de vloguri;
– Topul zilnic al articolelor bloggerilor, creat în baza câtorva criterii de monitorizare;
– Topul zilnic al videourilor de pe vlogurile moldovenești cu canele pe youtube.com;
– Clasamentul lunar al celor mai buni bloggeri și vloggeri din țară;
– Catalogul tuturor bloggerilor și vloggerilor din Moldova;
– Profilul fiecărui autor și poziția acestuia în rețea, generată în baza widget-ului blogtop;
– Alte funcționalități care vor fi integrate în etapa următoare.

Blogtop.md dispune de un algoritm complex de monitorizare și sortare a conținutului autorilor independenți, în baza cărora se formează topurile zilnice a articolelor și videourilor din Moldova, dar și topurile lunare a fiecărui blogger/vlogger.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Conform statisticilor neoficiale, în Moldova sunt cel puțin 70 de vloggeri (un număr care crește rapid) și peste 3000 de bloggeri. Toate topurile de pe site sunt create în mod automat, administratorii platformei nu vor interveni și nu pot interveni în modificarea acestora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *