15+ travel-bloguri din Moldova care te vor inspira să călătorești



Te pornești într-o călătorie și ai nevoie de o sursă de inspirație? Blogtop ți-a pregătit o listă cu autorii din Moldova care călătoresc în lumea întreagă și povestesc pe blog despre cele mai interesante destinații și cele mai aventuroase drumeții.  În articol sunt încluși și autorii care au o categorie dedicată călătoriilor. Deci ai cel puțin 15 motive să încerci o destinație nouă.

Menționăm că blogurile sunt ordonate în mod aleatoriu și nu reprezintă un clasament. Dacă cunoști un alt blog de călătorii care merită să fie în listă, scrie-ne pe pagina de Facebook.

Să începem! 

___

1. Cristina’s Journal 

Jurnalista Cristina Gurez este o tânără pasionată de călătorii și îndrăgostită de oamenii pozitivi. Autoarea scrie despre destinații mai exotice în care a fost sau în care ar vrea să călătorească. Și-a lansat blogul în anul 2012, iar de atunci a reușit să viziteze țări ca Mauritius, Emiratele Arabe Unite, Thailanda și multe altele.

2. Blog Infidel 

Diana Mocanu este o bloggeriță din Moldova care dedică o mare parte din timp călătoriilor. Autoarea a vizitat până acum peste 50 de țări iar pe blog vei găsi informații despre escapadele ei, dar și fotografii din destinații în care mulți și-ar dori să ajungă. Dacă v-am făcut curioși puteți s-o urmăriți pe Diana și pe contul de Instagram.

3. Vacanțe lui Mircea 

Mircea Mitrofan este originar din raionul Cantemir, jurnalist de meserie, activează și locuiește de ceva timp la București.  În timpul liber călătorește mult și își scrie impresiile pe blog. Acolo veți găsi și informații despre hoteluri, croaziere, oferte și diferite destinații turistice. Răsfoindu-i blogul vei descoperi nu doar țări din întreaga lume, dar și locuri deosebite din Moldova și România.

4. TravelBlog 

Viorica Ataman este autoarea din spatele ”TravelBlog”. A început a scrie în iunie 2013 și de atunci își împartășește impresiile din diverse călătorii cu cititorii săi. Pe blog veți găsi articole despre situri arheologice, despre orașele bătătorite la pas de autoare dar și despre obiectivele turistice din cele peste 274 de orașe și 33 de țări, pe care le-a vizitat Viorica până acum.

5. Orheianca.eu 

”Orheianca.eu” este blogul unei orheience care descoperă și promovează turismul din Republica Moldova. Svetlana este o călătoare activă prin Moldova, ceea ce ne face să credem că citim din experiențele unui adevărat turist. Ne povestește despre obiectivele de atracție din țară,  despre una dintre pasiunile ei – viticultura, dar și despre evenimentele și oamenii frumoși din Moldova.

6. Travel Family Blog

Ala Doros și soțul ei și-au transformat pasiunea pentru turism și călătorii într-un blog. Travel Family Blog vă oferă inspirații pentru toată familia. Acolo găsiți sfaturi pentru călătoriile cu copii, recenzii și alte recomandări, iar articolele sunt concepute pentru a face ca familia ta să călătorească și mai mult.

7. Ana-Maria Ursu 

”Sunt o parte din tot ce am găsit pe drumul meu și zâmbetul este cartela mea de vizită.” Așa își începe descrierea bloggerița Ana-Maria Ursu. Un blog despre călătorii și impresii care merită răsfoite. Călătorește prin Moldova și ne îndeamnă și pe noi să o redescoperim.  Dacă doriți să fiți la curent cu toate călătoriile sale, puteți să vă abonați la pagina ei de Instagram.

8. Maria Chiper  

Un alt blog de călătorii este al Mariei Chiper. Autoarea se declară o iubitoare a călătoriilor, este foarte pasionată de drumeții și oferă informații cu lux de amănunte despre călătoriile sale atât din țară, cât și de peste hotare.

9. Eu, călătorul 

Dinu Rusu este autorul din spatele blogului ”Eu, călătorul”.  Pe blogul său ne povestește despre destinațiile și obiectivele turistice pe care le-a vizitat în România. Veți găsi și informații valoroase despre multe obiective turistice, dar și trasee care se merită a fi cutreierate în anumite destinații.

10. Un alt blog de călătorii

Un alt blog de călătorii aparține lui Oleg Chian. Autorul povestește despre călătoriile sale împreună cu prietenii, despre aventuri, peripeți și despre experiențele câștigate pe parcurs. Călătorește prin lume și inspiră oamenii de pretutindeni cu aticolele sale interesante.

 


Bloguri care au o categorie dedicată călătoriilor


 11.  Cristina Gheiceanu –  Travel

Cristina Gheiceanu nu este doar un beauty blogger desăvârșit, dar și un ”reporter” bun atunci când ne relatează unde își petrece vacanțele. Dacă îți planifici o călătorie, atunci să știi că pe blogul Cristinei poți să găsești informații și fotografii din diverse destinatii .

12.  Dumitru Brînzan – Photography 

Dumitru este un dezvoltator web căruia îi place mult să călătorească.  Pe blogul lui Dumitru vei citi despre excursiile pe care le-a făcut în locuri celebre ca Toscana, Italia sau Düsseldorf, Germania. Articolele sale sunt însoțite de fiecare dată de imagini mirifice, Dumitru fiind și un fotograf iscusit. Toate articolele sale sunt scrise în limba engleză.

13.  Ana Ciorici – Travel 

Ana Ciorici este un fashion blogger care iubește să călătorească și să-și noteze impresiile pe blogul său. Scrie cu multă pasiune despre locurile vizitate, iar articolele de pe blog sunt atât în limba română, cât și în limba engleză. Istoriile Anei sunt susținute și de un vlog, pe care publică clipuri video din călătoriile sale.

14. Lia Ciutac – Travel 

Lia Ciutac este o jurnalistă care are o pasiune aparte și pentru călătorii. Pe lângă categoriile de pe blogul său, Lia mai are și o rubrică specială dedicată călătoriilor pe care a publicat până în prezent 88 de articole. Autoarea afirmă că îi place să fie matinală, că vorba aia, cine se scoală mai dimineața, mai departe ajunge. Astfel îi rămâne mai mult timp pentru călătorii, despre care nu uită să se împărtășească cu prietenii ei virtuali.

15.  Elena Robu – Călătorii

Fiind foarte activită și informată despre viața social-politică din Republica Moldova, jurnalista Elena Robu nu uită să-și noteze pe blog și cele mai interesante locuri care le vizitează. La rubrica călătorii vei descoperi destinații inedite din Frața precum orașul-cetate Carcasonne dar și călătorii din Cipru, România, Slovenia, Cehia și altele.

16.  Sunt Mamă – Pași de călător

Blogul Sunt Mamă este locul unde găsești totul despre și pentru mame. Pe lângă activitățile destinate maternității, Annei, autoarei blogului îi place și să călătorească. Desigur o face alături de copii, iar pe blog vine cu o mulțime de sfaturi pentru părinții care doresc să pornească într-o călătorie cu copiii.  De la ce putem vizita în Chișinău împreună cu copii ori ce putem să facem în timpul unei călătorii cu trenul, pe toate le găsești răsfoind blogul Annei.


Te-au inspirat aceste bloguri? Atunci nu uita să te abonezi la paginile de Facebook sau Instagram a autorilor!

Reamintim că Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Dacă deții un blog sau urmărești un blogger, îl poți adăuga cu ușurință pe Blogtop utilizând formularul de pe prima pagină.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *