TOP 20 bloguri din Moldova – septembrie 2018


Prima lună de toamnă ne aduce și un nou clasament cu cele mai bune bloguri din Republica Moldova. De această dată în cursă au intrat  279 bloggeri din Moldova, iar 20 cei mai buni îi găsiți astăzi în clasamentul Blogtop. În septembrie, autorii înregistrați pe Blogtop au publicat 710 articole. Cele mai populare materiale ale lunii au fost prezentate anterior într-o analiză separată.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna septembrie 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

 

___

1. Svetlana Vizitiu

Pentru a doua oară consecutiv, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu se poziționează pe primul loc în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Autoarea scrie despre lectură, oameni, destine și istorii de viață. Organizează de câțiva ani întâlniri cu oameni de succes din țară, care de multe ori sunt și eroii articolelor de pe blog.

2. Dragoș Galbur

În clasamentul nostru urmează Dragoș Galbur, un cunoscut blogger din Moldova, care, deși scrie mai rar, reușește cu ușurință să vină cu articole ce devin virale. Articolul său ”Era sau nu Dodon în mașină în timpul accidentului?” l-a adus pe Dragoș pe poziția 2 în clasamentul Blogtop.

3. Licurici de suflet

Blogul ”Licurici de suflet” este un nume nou în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Eugenia Crețu, autoarea blogului scrie despre suflet și pentru suflet. Dacă v-am făcut curioși, abonați-vă la blogul ei de viață.

4. Elena Robu

Blogul de atitudine al jurnalistei Elena Robu se află din nou în topul preferințelor publicului. Chiar dacă locuiește peste hotarele țării, este la fel de prezentă și interesată de ce se întâmplă în Moldova. Pe blog publică articole despre evenimentele de la noi, dar și despre familiile moldovenilor stabiliți peste hotarele țării.

5. Alexandru Leahu

Pe Alexandru Leahu îl cunoaștem ca și blogger, dar puțini știu că el e și profesor de matematică la un liceu din Drochia. Este pasionat și de scris, iar pe blogul lui vei găsi articole cu caracter personal, inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră unică și artistică.

6. Fine Wine

”Fine Wine” este blogul lui Andrei Cibotaru, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri din domeniul vinicol. Cunoaște mai multe despre consumul de vin, află ultimele despre noutățile din acest domeniu și citește recenziile autorului despre vinuri pe ”Blogul vinurilor bune”.

7. Marin Bodrug

Marin Bodrug, absolventul Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative este cunoscut pentru blogul său în care publică articole despre orașul Ungheni. Autorul este la curent cu tot ce se întâmplă în oraș și pe blog răspândește știrile din localitatea sa, dar și din întreaga țară.

8. Daniela Borodachi

Lista celor mai populari bloggeri din Moldova este completată de blogul Danielei Borodachi.  De când a emigrat și-a deschis un blog pe care l-a numit ”Portrete în cuvinte” în speranța de a combina aici cea de a doua pasiune a ei – fotografia. Pe blog scrie despre oamenii minunați care au inspirat-o și care au ce povesti lumii.

9. Dumitru Ciorici

Numele lui Dumitru Ciorici este cunoscut de ani buni în mediul online din Moldova. Blogul lui Dumitru este locul perfect pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele știri din lumea digitală și nu doar.

10. Vitalie Cojocari

Vitalie este unul dintre primii bloggeri din Moldova. Momentan este stabilit în București, acolo unde lucrează ca reporter la ProTV Romania. Pe blogul său vei găsi articole despre activitățile zilnice, dar și despre timpul petrecut cu Natalia, fetița lui. Vitalie deține și un vlog.

11. Svetlana Matvievici

12. Teotitude

Pe blogul Dianei Guja, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor o să găsești nu doar istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile de viață a multor femei curajoase, care își revendică dreptul de a fi auzite. Diana este și prezentatoare de emisiune la un post public de televiziune.

13. Dan Oleinic

14. Sandu Grecu

Sandu Grecu este unul din cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din Republica Moldova, totodată este și manager sportiv. În ultimii ani a reușit să-și bucure cititorii cu articole și analize în special din lumea fotbalului. Acesta este și cel mai popular blog sportiv din luna septembrie.

15. Dia’s Kitchen

Un alt blog ”delicios” este al Dianei Conea. Pe blogul său Dia’s Kitchen, aceasta împărtăşește cu alţi iubitori şi iubitoare de gătit, secretele ei din bucătărie, oferind o diversitate de rețete, toate pentru fiecare gust.

16. Anna Casian Musteață

Anna Casia-Musteață este autoarea blogului www.suntmama.com. Aici găsești totul despre și pentru mame. Acordă întreaga atenție familiei și copiilor, dar și  propune cititorilor rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte.

17. Aurelia Obreja

Un blog unde ”majoritatea textelor se scriu singure, dintr-o răsuflare, sau poate din două”. Așa își descrie blogul autoarea lui. Un blog despre oameni și cărțile de pe raft ale Aureliei Obreja, dar și despre călătorii.

18. Veaceslav Ionița

Dacă te interesează economia, atunci poți urmări oricând blogul expertului în economie, Veaceslav Ioniță. Pe blog face analize economice, dar și notează cele mai recente știri din politica econimică a Moldovei. În luna monitorizată, autorul a publicat o analiză interesantă: ”Anul acesta comerțul extern al Moldovei va înregistra cele mai multe recorduri”.

19. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, ține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii, texte din cărți, dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

20. Gânduri despletite

”Gânduri despletite” este blogul Andei Vahnovan , care în viziunea ei reprezintă un refugiu sufletesc. Un loc al stărilor, al amintirilor neșterse și al multor gânduri. Este născută în Chișinău, școlită la Cluj-Napoca, iar acum stabilită în Anglia.

 

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *