TOP 20 vloggeri din Moldova – iulie 2019

___

___

Comunicarea digitală ia amploare în 2019, o confirmă și popularitatea vloggerilor atât în țara noastră, cât și peste hotarele ei. În luna lui “Cuptor” sub ochiul nostru de vultur au intrat 117 vloggeri din Moldova, care au publicat 203 clipuri video pe conturile lor de Youtube și au adunat circa 7,6 mln de vizualizări. Vă prezentăm topul celor 20 cei mai populari vloggeri din Moldova în luna iulie. 

Topul lunar este creat exclusiv în baza activității din perioada 01-31 iulie 2019 și se referă doar la activitatea vloggerilor care au canale pe YouTube.  Acesta poate fi diferit de topul vloggerilor la ora actuală. Blogtop nu monitorizează vlogurile încărcate prin Facebook videos.

___

1. Jasmina Show

În luna iulie ”Jasmina Show” își consolidează poziția de frunte a celor mai populari vloggeri din Moldova. Autorii vlogului sunt Jasmina și părinții săi, iar în cele 14 filmulețe postate în această lună pe canalul său, vin cu o serie de clipuri video distractive din vacanța la mare, sketchuri interesante, dar și provocări educative.

2. Iuliana Beregoi

Pe cea de-a doua poziție în clasamentul nostru o găsim pe Iuliana Beregoi. Interpreta și actrița, Iuliana este activă pe vlogul ei de câțiva ani buni. În iulie vloggerița și-a sărbătorit ziua de naștere. Dacă vreți să vedeți ce surprize a avut, dar și ce interesant a mai făcut Iuliana în luna lui Cuptor, urmărește vlogul ei. Vizionare plăcută!

3. Orange Blue

Orange Blue a urcat câteva poziții în topul nostru și a obținut medalia de bronz. Autorul proiectului este tânărul Eugen Anghel. Este recunoscut pentru clipurile sale cu diverse tutoriale, trucuri și experimente haioase. În unul din clipurile sale din această lună, Eugen a decis să meargă pe timp de noapte într-un buncăr abandonat de 28 de ani din satul Onișcani, r. Șoldănești. Ce a reușit să filmeze acolo, dar și ce alte experimente a făcut în iulie urmăește pe canalul său de Youtube.

4. Ana Beregoi

Ne-am obișnuit să o avem pe Ana Beregoi în prima parte a topului cu cei mai populari vloggeri din Moldova. De data aceasta Ana a mai urcat o poziție și se află pe locul 4. Ana Beregoi este o tânără energică și talentată, căreia îi place să se distreze. Și într-adevăr, în a doua lună de vară Ana s-a ținut de multe distracții și provocări alături de familia și prietenii ei.

5. Andreea Bostanica

Andreea Bostanica este o altă vloggeriță populară din Moldova. Ea este pasionată atât de crearea filmulețelor, cât și de muzică. Andreea are priză în rândul tinerilor, peste 239 mii de abonați urmărindu-i activitatea pe contul ei de YouTube.

6. SunChase Journey

SunChase Journey este canalul unui cuplu călător care își cuceresc urmăritorii captând momente și locuri inedite din țările pe care le vizitează. Luminița și Costi țin un jurnal video de călătorii, unde publică recenzii despre destinațiile vizitate. Mai nou, aceștia și-au construit o rulotă cu care pot parcurge mulți km spre noi destinații. În perioada monitorizată, aceștia au vizitat România și Serbia, iar despre cele mai interesante locuri ne povestesc în vlog.

7. Olesea Slaviski

Cum fără ceva delicios. În topul nostru se regăsește și vlogul delicios al Olesei Slavinski. Chiar dacă locația este mereu aceeași, și anume bucătăria magică a Olesei, rețetele sunt mereu diverse și prezentate atât de accesibil, încât ai impresia că oricine ar putea găti. Vei observa că autoarea vlogului menționează ingredientele în limbile română, rusă și engleză, astfel că bucatele pregătite de ea le poți găsi în toată lumea. Vezi rețetele lunii iulie mai jos.

8. Banca de Bancuri

Valeriu Rașcu este inițiatorul proiectului ”Banca de Bancuri”, dar și autorul filmulețelor care ne fac să râdem de fiecare dată. Cel mai amuzant video din luna iulie a strâns peste 173 de mii de vizualizări pe canalul său de YouTube. Îl găsești mai jos.

9. Vasco Tataru

Vasco Tataru este un tânăr din Moldova pasionat de vlogging, care are peste 365 de mii de abonați pe contul lui de YouTube. Pe vlog distribuie lucruri interesante și provocări pe care le primește de la urmăritorii săi. În luna iulie vlogul său „Există două tipuri de persoane în lume” a adunat peste 184 de mii de vizualizări. Îl urmărim pe Vasco în continuare să vedem ce mai pregătește.

10. Danutax

Încă un vlog culinar, de data aceasta – Danutax. Rețete apetisante, o bucătărie cu toate necesare și multă pasiune sunt componentele filmulețelor gustoase de la Danutax.

11. Oleg Brega

Curajul lui Oleg Brega este răsunător tot anul. Cunoscut ca apărător al drepturilor omului, Brega, combină jurnalismul, arta cinematografică, politica și îndemnă publicul să găsească curajul să se implice mai mult în viața socială a localității unde trăiesc.

12. Vlada Boțan

Vlada Boțan este o tânără veselă și sociabilă care adoră să cânte și să danseze! Își împărtășește aceste pasiuni cu fanii pe canalul său de YouTube, pe care l-a creat în anul 2016. În clipurile din luna iulie, Vlada a povestit cum e să mergi la un festival în Moldova, care sunt cele 5 tipuri de persoane la piscină și a scos un clip nou la piesa „Noi vrem marea”.

13. Katy Black

Un alt vlog popular din topul nostru, în mod special iubit de adolescenți, este cel al Ecaterinei Pocitarenco, cunoscută după numele ”Katy Black”. De când este însărcinată publică materiale video în care poveștește despre cum se transformă viața ei în această perioadă frumoasă. Vloggul din luna iulie însă l-a dedicat vacanței la mare.

14. Andrew TruckDriver

Andrei este un șofer obișnuit care conduce un camion. Ceea ce e neobișnuit la Andrei este că are un jurnal video de călătorie, în care împărtășește momentele cu adevărat captivante din aventura lui prin diferite țări ale lumii. De asemenea, el vine și cu sfaturi pentru toți conducătorii de TIR peste hotarele țării.

15. AutoBlog.MD

AutoBlogMD este canalul oficial de YouTube al celui mai popular site auto din Republica Moldova. În luna iulie au fost publicate câteva test drive-uri cu mașini exclusiviste pentru Moldova ca Porsche 911 GT3 RS, Ferrari 812 Superfast sau BMW M760Li. Clipurile lor sunt mereu mult așteptate de public, pentru că din ele afli care sunt toate specificațiile tehnice ale autoturismelor, dar și avantajele și dezavantajele acestora punctate în urma unui test drive. Unul dintre ele îl poți urmări mai jos.

16. Zâmbărele

Victoria Roșca este responsabilă de vlogul Zâmbărele. Fiind actriţă la teatrul „Ion Creangă”, dar și profesoară de dicţie, petrece timpul său liber filmând clipuri video despre durerile și bucuriile moldoveanului de fiecare zi. Toate filmulețele au caracter umoristic, dar și educativ. A început vloggingul pe când era în Italia, unde îngrijea de o bătrână, iar în scurt timp a devenit virală în online-ul din Moldova.

17. Nanu Danu

În topul nostru din luna iulie nu lipsește și ”Nanu Danu”, vlogul care aparține lui Dan Cebotari. Dan esteun tânăr creativ căruia îi place să-i facă pe oameni să râdă. Autorul vlogului creează conținut plin de umor, iar dacă vrei să vizionezi parodii sau alte clipuri video inspirate din situațiile de zi cu zi, atunci canalul ”Nanu Danu” e ceea ce căutai. Fii sigur de asta, privește cel mai proaspăt vlog accesând link-ul de mai jos.

18. Emisiunea Lumina

Emisiunea Lumina este unul dintre cele mai comentate canaluri din Youtube-ul moldovenesc. Cu aproape de 30 de mii de abonați, clipurile create de către Andrei Bolocan sunt un amestec de produs media și umor. Ne-am obișnuit că autorul analizează și comentează într-o manieră umoristică cele mai fierbinți evenimentele din țară. Mai nou în luna iulie Andrei a făcut două interviuri. Cu cine vei vedea dacă accesezi canalul său.

19. Cebotari Reghina

Cu peste 32 de mii de abonați la canalul său, vlogul lui Reghina Cebotari îți lasă gura apă din prima secundă de când îl deschizi. O atmosferă minimalistă și ingrediente apetisante și o meșteriță iscusită fac o bucată de vlog culinar. Atracția pentru gastronomie ne-o împărtășește în fiecare video, ca să te facă să revii atunci când vrei să pregătești ceva delicios, doar urmând câțiva pași.

20. Moldova Yesterday

Umorul și divertismentul nu părăsesc topul celor mai populari vloggeri din Moldova. Vă convingem de asta prezentând pe poziția 20 canalul de Youtube al celor de la Moldova Yesterday. La acest proiect lucrează o echipă formată din persoane creative, care provin din sfere diferite ale muncii. Aceștia regizează anumite situații amuzante din viața moldovenilor și fac haz de necaz pe seama știrilor din Moldova. Produsele video ale băieților de la Moldova Yesterday sunt în limba rusă, dar rezonează cu toți cei 18 mii de subscriberi.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind și un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate. Totodată și publicul are la îndemână o platforma unde poate urmări toate articolele și vlogurile din Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *