TOP 20 bloguri din Moldova – august 2018


În topul lunii august am monitorizat 276 bloggeri, iar 20 cei mai activi îi găsiți în clasamentul de mai jos. Toți bloggeri înregistrați pe Blogtop au publicat 730 articole articole în ultima lună de vară. Cele mai populare articole au fost prezentate anterior într-o analiză separată. În luna august clasamentul Blogtop al celor mai populare bloguri din Moldova are un nou lider.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna august 2018. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.

 

___

1. Svetlana Vizitiu

Clasamentul Blogtop are un nou lider. Fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu ține și un blog despre lectură, oameni, destine și istorii de viață. Organizează de câțiva ani întâlniri cu oameni de succes din țară, care  de multe ori sunt și eroii articolelor de pe blog.

2. Elena Robu

Jurnalista Elena Robu. Chiar dacă locuiește peste hotarele țării, este la fel de prezentă și interesată de ce se întâmplă în Moldova. În august, autoarea a relatat despre protestul care a avut loc în Chișinău, dar și despre familiile moldovenilor stabiliți peste hotarele țării.

3. Gheorghe Erizanu

Gheorghe Erizanu este un blogger, eseist, jurnalist, publicist, om de afaceri, om de cultură și scriitor român din Chișinău. Din 1995, Gheorghe Erizanu este fondatorul și directorul editurii Cartier. Pe blog publică recenzii, dar și diverse articole captivante din lumea cărților. Cel mai popular articol al lui Gheorghe Erizanu a fost ”Mardare”. 

4. Fine Wine

”Fine Wine”, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de vinuri de la noi, vă ține la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul.

5. Alexandru Leahu

Tânărul profesor de matematică este și astăzi în topul nostru. Alexandru își expune cu regularitate gândurile și scrie articole cu caracter personal și artistic, inspirate din viața de zi cu zi. Blogul său are popularitate și pe rețelele de socializare, fiind urmărit de aproape 83.000 de fani pe Facebook.

6. Marin Bodrug

Absolvent al Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, Marin Bodrug, autorul blogului, este interesat de tot ce înseamnă Republica Moldova. Originar din orașul Ungheni, autorul răspândește știrile despre evenimentele din localitatea sa dar și din întreaga țară.

7. Andrei Curăraru

Andrei Curăraru este un cunoscut blogger, activist civic dar și lector superior al unei universități din Moldova. Pe blog abordează o varietate de subiecte, dar totodată vine cu o părere proprie despre realitatea socială din Moldova.  Citește și călătorește prin întreaga lume. ”Află doctrinele politice ale personajelor din Game of Thrones!”.

8. Svetlana Matveivici

Blog de travel și lifestyle al orheiencei care descoperă Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase, evenimentele interesante şi cultura vinului. Vrea să inspire oamenii să călătorească cât mult, dar și să descopere frumusețea turistică a Moldovei. Cel mai bun articol al Svetlanei în luna august a fost – 20 + 13 lecții de viață învățate pe propriile „greble”.

9. YinYang

Autorul următorului blog ne invită să descoperim Coreea de Nord – “Ţara dimineţilor liniştite”, pentru că ne asigură că avem multe de învăţat despre această țară uimitoare. Muzică, dans, arte marţiale, filme şi seriale, cărţi, gastronomie, sociologie, educaţie, cultivare, despre toate acestea pe blogul YinYang.

10. Dumitru Alaiba

11. Dia’s Kitchen

Dia’s kitchen este un blog pentru toate gusturile, la propriu. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le găsiți la Dia’s Kitchen, blogul care îți va înlocui, desigur, caietul cu rețete traditional.

12. Vitalie Cojocari

13. Garage Food

Un alt blog de culinărie este Garage Food. Ivan, autorul blogului, subliniază că este un bucătar amator, pe blogul căruia propune rețete proprii pentru cele mai simple și savuroase bucate. De asemenea, iubitorilor de vin le este destinată o secțiune întreagă, în care o să găsiți recenzii pentru diferite vinuri autohtone.

14. Planeta Mami

Planeta Mami este un cunoscut blog de parenting. Natalia Madan, autoarea blogului, oferă zilnic o doză de inspiraţie tinerilor părinți. Fiind mămică a doi copii curioşi și foarte activi, știe exact ce anume stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor sau care reţete sănătoase vor fi pe placul ”mofturoșilor la mâncare”.

15. Anna Casian – Musteață 

Încă un blog pentru toate mămicile este blogul suntmama.com. Pe lângă activitățile destinate maternității, autoarei îi place să citească, să gătească, să călătorească, să descopere natura, dar și să confecționeze diverse obiecte handmade.

16. Mircea Mitrofan

Mircea Mitrofan, originar din raionul Cantemir, jurnalist de meserie, activează și locuiește de ceva timp la București.  În timpul liber călătorește mult și își scrie impresiile pe blogul său. Vrea să ne învețe și să ne ajute să călătorim mai bine. Pe blog veți găsi subiecte legate de călătorii, inclusiv informații despre hoteluri, croaziere, oferte și diferite destinații turistice.

17. Orheianul

Acest blog există din 2015, iar autorul său, Vasile, prin intermediul blogului promovează Orheiul și lucrurile bune care se întâmplă acolo. De atunci, au trecut 2 ani, iar autorul blogului continuă să posteze articole în care încearcă să propună soluții pentru dezvoltarea orașului. În scopul de a-și dezvolta locul de baștină, Vasile încearcă prin articolele sale să dezbată diverse probleme ale orașului, dar și să propună soluții pentru rezolvarea acestora.

18. Rosian Vasiloi

Rosian Vasiloi este expert în politici de securitate la IDIS “Viitorul”. Are 23 de ani de experinţă în domeniul managementului de frontieră și mai ține un blog despre reforme, securitate, afaceri interne, migrație, pacificare și management integrat al frontierei de stat.

19. Dan Oleinic

Pentru Dan Oleinic, autorul unor serii de articole de pe portalul basarabia.md, blogul e o platformă de atitutidine, libertatate de exprimare și activism civic. Fiind stabilit în Marea Britanie, blogul e ceea ce îl ține conectat la realitatea de acasă. Aici o să găsiți un punct de vedere independent, personal și echidistant a celor mai răsunătoare evenimente din Moldova.

20. Dumitru Ciorici

Numele lui Dumitru Ciorici este cunoscut de ani buni în mediul online din Moldova. Blogul lui Dumitru este locul perfect pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele știri din lumea digitală și nu doar. Este antreprenor media în R. Moldova și are o experiență bogată în administrarea platformelor de publishing.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *