TOP 20 bloggeri din Moldova – septembrie 2017


Blogtop.md realizează pentru a doua oară topul celor mai populari 20 bloggeri din Republica Moldova. În clasamentul lunii septembrie se regăsesc zece autori noi pe care vă invităm să-i descoperiți mai jos. Cei 20 bloggeri din septembrie au publicat 166 articole personale. Cele mai populare dintre acestea vor fi prezentate într-o analiză separată. Blogtop a publicat recent și topul vloggerilor moldoveni ai lunii septembrie.

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna septembrie 2017. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină. În prezent pe platformă sunt înregistrați 102 de bloggeri din Republica Moldova.

___

1. Svetlana Vizitiu

Svetlana Vizitiu este fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, protagoniștii căruia se întâlnesc de câteva ori pe lună pentru a împărtăși povești adevărate de viață. Blogul său nu este doar despre pasiunea pentru lectură, dar și despre oameni, destine și istorii de viață. Svetlana a urcat o poziție în clasament față de luna august, iar acum se află în fruntea topului.

2. Alexandru Leahu

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Articole inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră personală și artistică, au prins popularitate și pe rețelele de socializare, blogul fiind urmărit de circa 72.000 de fani pe Facebook.

3. Nata Albot

Nata Albot, un ambasador al culturi și participării civice din Republica Moldova, cunoscută ca și organizator al diferitor proiecte, evenimente și festivaluri. Publică frecvent pe blogul nataalbot.md combinând util articole pe teme sociale dar și subiecte ce se referă la promovarea tradițiilor din țara noastră, în special cele culinare.

4. Dumitru Alaiba

Specialist în economie și advocacy, bloggerul Dumitru Alaiba, ca și persoană implicată în viața social-politică din Moldova, antrenează blogul în promovarea activismului civic. Articolul său “Eliberați-l pe Alexei Alexeev – urgent.” a fost unul din cele mai vizualizate articole pe blogtop în luna septembrie.

5. Elena Robu

Jurnalista Elena Robu oferă o perspectivă proprie asupra celor mai importante evenimente din domeniile politic, social sau economic. Blogul de atitudine este și un jurnal excepțional de călătorii în localitățile din Moldova, dar și cele de peste hotare.

6. Marin Bodrug

Marin Bodrug este interesat și inspirat de tot ce înseamnă Republica Moldova. Originar din orașul Ungheni, autorul răspândește știrile despre evenimentele din localitatea sa dar și din întreaga țară. În luna septembrie, Marin a publicat 36 de articole pe blogul său.

7. Fine Wine

Blogul vinurilor bune, probabil cel mai popular și mai cuprinzător blog de vinuri din Republica Moldovа, include recenziile autorului Andrei Cibotaru despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul. Ca și în topul precedent, blogul FineWine s-a plasat pe poziția 7 în luna septembrie.

8. Anna Casian-Musteață

Anna Casia-Musteață este autoarea blogului www.suntmama.com. Aici găsești totul despre și pentru mame. În timp ce acordă întreaga atenție familiei și copiilor, autoarea propune cititorilor rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte. Comparativ cu luna precedentă, acest blog a urcat o poziție în clasamentul blogtop.

9. ”Nicolai Andreev”

Nicolai Andreev este autorul unei serii de articole ale rubricii Blog, a portalului basarabia.md. Originar din Fălești, autorul se simte nevoit să scrie sub un pseudonim, deoarece în anii de muncă în instituțiile de forță, în diferite contexte, a avut ocazia să cunoască mai mulți reprezentanți ai puterii actuale, nu în cele mai plăcute circumstanțe.

10. Vlada Cotorobai

Vlada Cotorobai este bloggerița care și-a început blogul din dragostea pentru modă, stil și frumusețe. Autoarea împărtășește cu urmăritorii ei și un jurnal foarte inspirațional de călătorii. În luna septembrie, blogul vladacotorobai.com a fost inclus pentru prima dată în topul lunar realizat de blogtop.

11. Dumitru Ciorici 

Dumitru Ciorici este antreprenor media în R. Moldova. Are o experiență bogată în administrarea platformelor de publishing și o puternică expertiză practică pe domeniul online și social media.  Unul dintre articolele sale populare publicate în luna septembrie a fost ”(video) Școala Heritage: Cum arată clasele și ce program oferă”. În septembrie, blogul lui Dumitru a urcat 2 poziții în clasamentul blogtop.

12. Dinca

Dinca.md este cel mai vizualizat blog de frumusețe din luna septembrie. Articolele publicate conțin tutoriale despre machiaj, îngrijirea pielii și a părului, dar și multe altele, dedicate în mod deosebit fetelor.  Bloggerița Dinca apare pentru a doua oară consecutiv în topul celor mai buni bloggeri din Moldova.

13. Radu Frunzari

Crescut în Codrii Orheiului, a îndrăgit de mic legendele și basmele despre trecutul zbuiciumat al acestor meleaguri. Este ferm convins că doar după reîntregirea Moldovei istorice, după ce moldovenii își vor întoarce înapoi Cernăuțiul și Cetatea Albă va fi posibilă unirea Moldovei cu România în cadrul unui nou stat, care se va numi Dacia.

14. Țărăncuța Veselă

Țărăncuța Veselă este un personaj născut în vara anului 2013. Un blog vesel pentru oamenii deschiși la minte, cu simțul umorului și pentru cei care știu să citească printre rânduri. Unele istorioare sunt din viața autorului, în altele s-a inspirat din peripețiile prietenilor, colegilor și a sătenilor.

15. Ana Ciorici

Ana Ciorici, makeup artist la propriul Salon de Frumusețe “Ana Ciorici” este o figură cunoscută în domeniul modei. Blogul este platforma unde împărtășește din ideile sale despre frumusețe, modă, călătorii și familie.

16. Dia’s Kitchen

Dia’s Kitchen este singurul blog culinar care a intrat în topul nostru din luna septembrie. Diana, autoarea blogului, vine să comunice cu alţi iubitori şi iubitoare de gătit, cele mai inedite rețete culinare. A pornit totul în aprilie 2016 și de atunci bucură gospodinele cu reteţe simple dar sănătoase şi gustoase.

17. Sandu Grecu

Sandu este unul din cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din Republica Moldova, totodată este și manager sportiv. În ultimii ani a reușit să-și bucure cititorii cu articole și analize în special din lumea fotbalului. Acesta este și cel mai popular blog sportiv din luna septembrie.

18. Tudor Cojocariu

Blogul tudorcojocariu.eu a fost creat acum 9 ani. Este un loc în care autorul își comunică opiniile și ideile despre evenimente din țară dar și alte subiecte. Pe blogul său o să găsiți analize politice consistente și argumentate.

19. Kate Rotari

Blogul este un spațiu virtual unde autorul adună amintirile familiei și împărtășește din experiențile pe care le trăiesc împreună, fie călătorind, gătind, citind cărți interesante sau descoperind locuri minunate din Moldova și nu numai.

20 .Mihaela Sabina 

Blogul she-mika.com este unul motivațional, unde vei afla despre experiențele de viață ale Mihaelei Sabina, o tânără care oferă o perspectivă interesantă asupra călătoriilor și aventurilor. Blogul Mihaelei este dedicat  în special utilizatorilor care citesc și în limba engleză.

Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *